3de KLASSE

Zoltan Kovac nieuwe coach Union

Zoltan Kovac nieuwe coach Union

Zoltan Kovac pdw Foto: © Pol De Wilde

SINT-GILLIS/VORST - Zaterdag werd Roberto Landi de laan uitgestuurd in het Dudenpark, maandagnamiddag tekende zijn opvolger Zoltan Kovac al een contract.

Landi boekte na zeven nederlagen op rij vrijdagavond een zege op Veldwezelt maar het lot van de Italiaan bleek toen al bezegeld. De Italiaanse bestuurder Cordela riep op eigen houtje enkele journalisten bij zich waar hij hen meedeelde dat Zoltan Kovac (55) de nieuwe coach wordt.

De tweetalige trainer woont in La Louvière en geeft in Charleroi les in Germaanse talen. Kovac is een geboren Kroaat van Hongaarse origine die amper twee was toen hij naar België immigreerde. Kovac werkte als assistent van Frank Vercauteren bij KV Mechelen en als adjunct van Marc Wilmots bij Sint-Truiden. Kovac trainde de nationale ploeg bij de U18 en werkte samen met Ariël Jacobs bij La Louvière dat toen zijn gloriejaren beleefde met een Belgische beker en Europees voetbal.

De Belgische tak keurde de komst van Kovac goed maar het is wel duidelijk dat een breuk met de Italiaanse investeerders eraan komt door hun eigengereide optreden waarmee ze voorzitter Willy Michielssen eens te meer voor voldongen feiten stelden. Woensdagavond zitten de bestuurders van de club samen om samen met erevoorzitter Charles Picqué de toekomst van de club te verzekeren.

Sint-Gillis/Vorst

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio