Boek over Mechelse oorlogsjaren in de maak

MECHELEN - VRT-documentairemaker Geert Clerbout werkt volop aan een boek over de geschiedenis van Mechelen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Een historisch overzichtswerk over de Dijlestad tijdens de Grote Oorlog bestaat op dit moment nog niet. Het stadsbestuur heeft alvast haar medewerking verleend.

‘Publicaties over Mechelen en zijn oorlogsverleden zijn legio, maar steeds behandelden ze slechts deelaspecten. In 2014 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak, een goede gelegenheid om werk te maken van deze aanvulling op de bestaande geschiedschrijving. Het zal de zoekende en geïnteresseerde Mechelaar zeker aanspreken. Ik lees zelf ook veel en graag over de geschiedenis van Mechelen', zegt burgemeester Bart Somers (Open VLD).

De auteur, Geert Clerbout, is historicus en maakt historische documentaires voor Canvas. Het archiefwerk voor zijn boek is bijna afgerond. Clerbaut maakt zich sterk dat het boek al in de loop van volgend jaar kan verschijnen. Het boek zal de hele oorlogsperiode chronologisch en thematisch behandelen. Bedoeling is om de lezer een betere kijk te geven op het dagelijks leven te Mechelen anno 1914 en de jaren daarna.

Het boek verschijnt bij uitgeverij Van Halewyck in Leuven. Wanneer het verschijnt en hoe het zal heten is nog niet bekend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio