Nieuwe woonwijk bindt strijd aan met inbrekers

De '5 bunders' krijgt 25ste buurtinformatienetwerk

© © jdv

De nieuwe woonwijk '5 bunders' in Petegem, gelegen in de buurt van Het Nieuwgoed, bindt de strijd aan met dieven en inbrekers en start een bin op. Het gaat om het 25ste buurtinformatienetwerk op het grondgebied van de politiezone Deinze-Zulte.

John De Vlieger

Tot de '5 bunders' behoren Meirelos, Bulkenhof, een groot gedeelte van de lange Houtkantlaan, Ter Meire en Boekweithof.

Politiecommissaris José Lannoo, een van de bezielers achter de 25 bin's die Deinze en Zulte nu al tellen, gaf het startschot in bijzijn van hoofdinspecteur Peter Rogiest van de Deinse politie en hoofdcoördinator van de wijk Andy Van de Woestijne.

'De bedoeling is dat dieven in de nieuwe woonwijken afgeschrikt worden en dat de bewoners van deze uitgebreide woonwijken zelf een sociale controle uitvoeren, en verdachte handelingen, voertuigen of personen doorspelen. Zo kunnen we preventief werken', zegt de commissaris.

Onfrisse gedachten

Andy Van de Woestyne is tevreden met de installatie van het netwerk. '120 gezinnen zijn aangesloten op het bin van de 5 bunders. Dat netwerk sluit bovendien aan op dat van het Kattebeekpark, de Kruidtuinlaan en de Oostkouter, goed voor een totaal van 400 gezinnen. Voor diegenen die met onfrisse gedachten in deze omgeving komen, maakt het bin-bord duidelijk dat we daar niet mee gediend zijn. De hand met vijf vingers staat voor de vijf straten van de wijk. Naast de hand met vingers staat een dief en daarbij het insigne van de politie. Ik denk dat deze mooie tekening niets aan duidelijkheid te wensen laat.'

Dat is ook de mening van Peter Rogiest van de politie. 'Een bin is preventief', zegt de politieman die de buurtinformatienetwerken mee helpt beheren. 'Deze wijk stapt in het netwerk om het veiligheidsgevoel in de buurt te vergroten. Er zijn al een aantal inbraakpogingen geweest. Niet onbelangrijk is dat de aansluiting gratis is.'

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio