Kawashima houdt tien Pallieters recht maar Cercle toch leider

Na een duur bevochten gelijkspel zonder doelpunten in de gietende regen tegen tien Pallieters (Vandooren kreeg rood), loopt Cercle Brugge alvast weer één punt uit op AA Gent en is het tot deze namiddag weer de enige leider in de Jupiler Pro League.

Het eerste gevaar kwam van Lierse en Verbist moest direct aan de bak omdat het schot van El-Gabas in corner te verwerken. Cercle leek last te hebben van de druk die gepaard gaat met het verdedigen van een leidersplaats. De stilstaande fases gingen de mist in en smaakmaker Rudy was in de eerste helft maar de schim van de afgelopen weken,. Toen er dan toch een kans uit de lucht viel, hinderden Baldé en Janssens mekaar bij het koppen. Cercle versierde ook nog een goeie kans via Neto, die echter in de handen van Kawashima kopte.

Rood voor Vandooren

Ondertussen regende het oude wijven en stak vooral Lierse een tandje bij. Dequevy mikte nipt over en Verbist moest een nieuwe poging van El Gabas voor de tweede keer in corner tikken. Gonzague Vandooren haalde dan Kevin Janssens (ex-Lierse) onderuit en Boelen haalde direct de rode kaart uit zijn zak. Dat had hij een paar minuten later ook moeten doen bij de zware tackle van Thompson op Vidarsson, maar Boelen durfde niet en hield het bij geel.

Na de rust probeerde Cercle het anders en beter te doen maar de motor van Vidarsson, Neto en co sloeg niet aan. Toch was groen-zwart op het uur dicht bij de 1-0. Baldé knalde op Kawashima, die de bal moest lossen, maar Janssens faalde in de rebound. Peeters had dan al Iachtchouk van stal gehaald. Ook de Oekraïner had moeten scoren, maar Kawashima legde zich weer in de schietbaan en even later tikte de Japanner een nieuwe poging van Iachtchouk over. Met het publiek achter zich drukte Cercle tegen de tien pompende Pallieters, maar voorin ontbrak de scherpte en topscorer Rudy zat deze keer niet in de wedstrijd.

Herbeleef  Cercle Brugge - Lierse hier fase per fase.

 

 

 


 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.