Open VLD maakt kandidaten bekend

Open VLD maakt kandidaten bekend

Foto: © lcl

LOKEREN - Open VLD maakt de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. De overgrote meerderheid van de partijleden keurden die lijst gisteren goed.

De lijsttrekkers, met burgemeester Filip Anthuenis en schepen Sabine Van Rysselberghe, en lijstduwer schepen Jerome Van Doorslaer, waren al langer bekend. Ook schepenen Luc De Block, Peter De Witte en Marina Van Hoorick maken deel uit van de vijf hoogste plaatsen. Opvallend is de terugkeer van gewezen schepen Tina Heyninck. Andere krachtige lijstduwers zijn ere-schepen Marc Van Hoecke, schepen Gust Mels, gemeenteraadslid Walter De Coeyer en OCMW-raadslid Rudi Van Walle.

Naast de bekende politieke gezichten, zijn er ook een pak nieuwkomers. 'Daar hebben we bewust voor gekozen', vertelt Bart Bogers, voorzitter van Open VLD Lokeren. 'Het is belangrijk dat we een opvolging kunnen garanderen.' In totaal waren er 45 kandidaten, maar op de lijst kunnen maar 33 leden staan.Ook werden de Lokerse kandidaten voor de provincieraadslijst meegedeeld. Concreet gaat het om OCMW-raadslid Stefan Walgraeve, Nina Van De Voorde en Georges Anthuenis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio