Na-Tourcriterium lokt 10.000 fans

Na-Tourcriterium lokt 10.000 fans

Foto: avr

ROESELARE - Tienduizend supporters zagen gisteravond Samuel Sanchez het na-Tourcriterium in Roeselare winnen.

‘Het is een circus en iedereen is er wild van', zegt een man aan een van de vele drank- en eetstandjes. Beter kan je de tweede editie van het Roeslaarse na-Tourcriterium niet samenvatten. Van het moment dat de renners in zicht komen, stijgen de verwachtingen razendsnel. Je voelt het publiek zenuwachtig worden en de camera's en gsm's klikken. Het handtekeningenboekje wordt er snel bijgehaald. Een criterium is geen gewone koers, maar een festijn waar wielerliefhebbers duimen en vingers van aflikken.

‘Vorig jaar hadden we net 10.000 toeschouwers, op het eerste zicht zitten we daar dit jaar boven', zegt organisator Bjorn Gevaert.

‘Ik ben vooral heel blij dat het droog blijft en dat de ambiance er goed inzit. Er is veel volk en alle toppers zijn aanwezig. Met de meer uitgebreide animatie kwam het volk ook vroeger. Wat wil je meer?', aldus de voorzitter van Roeselare Koerst.

Die toppers heten vooral wereldkampioen Thor Hushovd, de beste klimmer uit de Tour, Samuel Sanchez, en Belgisch kampioen Philippe Gilbert, met voorsprong de populairste renner uit het pak.

De plaatselijke jongens als Gianni Meersman en Guillaume Van Keirsbilck mogen ook op steun rekenen, maar eenmaal de geblondeerde Waal passeert zijn alle ogen gericht op hem gericht. Alle tienduizend paar, en de rest.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio