Rosa Mampaey wordt 103

Rosa Mampaey wordt 103
WILLEBROEK - Op de afdeling De Zaat van het OCMW-woonzorgcentrum Ten Weldebrouc vierde Rosa Mampaey gisteren, met een stukje taart en een glaasje champagne, haar 103de verjaardag.

Rosa werd geboren op 21 november 1908 en groeide op in Boom. Op veertienjarige leeftijd ging ze op internaat in Antwerpen, waar ze een opleiding verpleegkunde volgde. Ze werkte een tijdje in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis, voor ze als verpleegster aan de slag ging op het dispensarium, het kasteeltje aan de Dendermondsesteenweg in Willebroek. Daar verzorgde ze vooral tuberculosepatiënten.

Rosa leerde haar man kennen op een feestje en huwde in 1937. Twee jaar later werd hun zoon geboren. Het gezin woonde even in Boom maar verhuisde al snel naar Willebroek, waar Rosa aan de Westdijk en later om de hoek, in de Floridastraat, woonde. Rosa ging graag op reis met de caravan. Toen ze zestig werd, ging Rosa met pensioen. Ook na het plotse overlijden van haar man bleef Rosa nog vele jaren actief bezig. Maar toen ze haar gezondheid bergaf ging, verhuisde Rosa naar het rustoord. 'Rosa stapt nog zelf met een rollator. Ze is fysiek en mentaal nog vrij goed en kijkt nog elke dag een beetje televisie', vertelt een verzorgster. 'En als haar zoon op bezoek komt, gaan ze samen iets drinken in de cafetaria.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio