Hageland zocht en vond beste hobbywijnmaker

AARSCHOT - Wie is de beste vrijetijdswijnboer van de streek? Dit weekend is de winnaar bekend.

De tijd dat Hagelandse wijn synoniem was voor ‘Chateau Migraine' ligt al vele jaren achter ons. De Oost-Brabanders gingen de jongste jaren met haast alle prijzen lopen op wijnbeurs Megavino. Het Hageland telt naast professionele wijnboeren echter ook heel wat hobbyisten. En wie is nu de béste hobbywijnmaker van het Hageland? In Aarschot offerden de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS), de provincie Vlaams-Brabant en Brouwland zich op om alle wijnen te proeven en er de beste uit te kiezen.

‘Niet makkelijk', zegt schepen van Cultuur Steven Omblets (CD&V). ‘In totaal brachten 24 hobbywijnmakers maar liefst 44 wijnen binnen, die we met twaalf juryleden hebben geproefd. 27 wijnen werden beoordeeld als zeer goed tot uitstekend.'

De juryleden kozen drie winnaars. Ook onze krant deed z'n duit in het zakje. Op onze website www.nieuwsblad.be/aarschot kozen we een eigen winnaar en die belonen we met een wijnpakket. Zondag kan het grote publiek de wijnen van de winnaars proeven in CC Het Gasthuis in Aarschot. Proeven kan van 13.30 tot 17.30 uur. Dan worden ook de winnaars bekendgemaakt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio