‘Grote drang naar zege'

VOETBAL 1STE KLASSE KV MECHELEN Invaller Jonathan Wilmet levert cruciale assist voor Julien Gorius

Julien Gorius heeft gescoord en viert samen met Chen. Belga Foto: © Yorick Jansens

MECHELEN - Ondanks drie doelpunten en vijf assists bleven de vraagtekens rond Jonathan Wilmet. De ex-Truienaar begon tegen KV Kortrijk alweer op de bank, maar met een splijtende actie toonde hij zich weer beslissend. ‘Ik had een grote drang om te winnen', klonk het.

Amper acht minuten had Jonathan Wilmet nodig om met een mooie actie voor de beslissing te zorgen. Na een dribbel die hem van de linkerflank naar de rechterkant voerde, legde hij via een Kortrijkzaan het leer op het hoofd van Gorius. Een leuke binnenkomer.

‘Ik kwam op het veld met een grote drang om te winnen', luidde Wilmets eerste reactie. ‘Natuurlijk was ik ontgoocheld dat ik op de bank startte, maar dat is nu eenmaal voetbal. Het is leuk dat ik die beslissende actie kon maken, maar ik voel me daardoor niet belangrijker dan de rest van de ploeg. Dit was een overwinning van het hele elftal.'

Zijn assist was er eentje om in te lijsten. ‘Ik kreeg de bal op links en zag dat de ruimte op de andere flank lag. Door enkele bezoekers te dribbelen kon ik me vrijmaken. Op dat moment had ik Julien nog niet zien lopen. Pas op het laatste moment, nét voor ik de bal wil voorzetten, zie ik Julien komen. Dat mijn assist de drie punten opleverde, stemt me heel tevreden.'

Voor KV Mechelen was het de vijfde wedstrijd in amper zestien dagen. Een hels schema, maar volgens Wilmet sluipt er nog geen vermoeidheid in de Mechelse spelersgroep.

‘Dankzij de kinesisten en de medische staf worden we telkens goed verzorgd, wat ons in staat stelt om twee wedstrijden per week te spelen. We verschuilen ons dus niet achter ons zware programma.'

Zaterdag wacht met Cercle Brugge een nieuwe taaie klant. De Bruggelingen verloren gisteren tegen Lokeren en moeten tegen Malinwa drie punten pakken om de aansluiting met de top zes niet te verliezen.

‘We moeten nog niet te veel naar de rangschikking kijken, maar enkel naar ons zelf. Heel de groep wil die Play-off 1 bereiken en daar gaan we keihard voor blijven werken', besluit Jonathan Wilmet.

Reputatie teniet doen

Anthony Van Loo was minder prominent aanwezig dan tegen Anderlecht, maar hield samen met zijn ploegmaats voor de tiende keer dit seizoen de nul. Hoewel hij pas sinds dit seizoen bij geel-rood is, kent hij de voorgeschiedenis van Malinwa tegen groen-zwart.

‘Ik weet dat Cercle Brugge een goede reputatie heeft tegen KV Mechelen, maar het is aan ons om die reputatie teniet te doen', aldus Van Loo.

De vaste linksachter Ghomsi werd niet in de selectie opgenomen, want hij kan nog geen twee matchen per week aan. Voelt Van Loo zich na gisteravond een certitude?

‘Ik voel het vertrouwen van de trainer, maar het is aan mij om te blijven presteren.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio