Peter Thienpont wil meer tijd maken voor familie

Burgemeester stopt na 36 jaar met politiek

Burgemeester stopt na 36 jaar met politiek

Peter Thienpont is trots op wat hij verwezenlijkt heeft voor Maarkedal.fo Foto: © Fanny Lauwerier

MAARKEDAL - Burgemeester Peter Thienpont (VLD Maarkedal Leeft) ambieert geen zitje meer als burgemeester of schepen bij de volgende gemeente- raadsverkiezingen. 'Ik blijf wel nog actief in de politiek maar niet meer op het voorplan'.

'In september word ik 65 jaar. Bij de volgende verkiezingen ben ik nog een jaartje ouder en ik vind dat de tijd rijp is om een punt te zetten achter mijn actieve politieke loopbaan. Ik zat gedurende 18 jaar in de oppositie en stond nog eens 18 jaar aan het roer van de gemeente als burgemeester. Ik heb die job heel graag gedaan maar nu wordt het tijd om plaats te ruimen voor de jongere garde', zegt de burgemeester.

De burgemeester denkt niet dat hij zijn job echt zal missen. 'Burgemeester zijn is een fulltime job. Al die jaren heb ik geprobeerd er altijd te zijn voor de bevolking, zelfs in het weekend. Ik wil de komende jaren nu tijd vrijmaken voor mijn vrouw Annie en mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ben bijna veertig jaar getrouwd en daarvan zit ik al 36 jaar actief in de gemeentepolitiek. Al die jaren heeft mijn vrouw meegewerkt om mijn carrière te helpen slagen. Ze verdient het nu ook om een rustiger leven te leiden'.

Peter Thienpont is tevreden met zijn verwezenlijkingen voor Maarkedal. 'We hadden een goede ploeg en ik ben ervan overtuigd dat we Maarkedal goed hebben bestuurd. Ik ben er onder andere heel fier op dat onder mijn bewind de schuld is gedaald van 930 naar 230 euro per inwoner. Ook op de herinrichting van de dorpskernen ben ik fier. Ook rond waterbeheersing hebben we heel goed werk geleverd. Voorts hebben we samen de gemeente op cultureel vlak meer op de kaart gezet. Ik denk hierbij aan de ingebruikname van onze cultuurtempel'.

Computers

Thienpont heeft gedurende zijn burgemeesterschap veel zien veranderen. 'In mijn beginperiode was van computers hoegenaamd nog geen sprake. Ik heb de gemeentelijke administratie in een ijltempo zien veranderen. En dan was er ook nog de politiehervorming', herinnert Thienpont zich nog.

Hij wil zich bij de komende verkiezingen niet meer kandidaat stellen als burgemeester of schepen maar wil wel nog op de lijst staan. 'Ik blijf mijn partij ook de komende jaren nog trouw'.

Wie wordt klaargestoomd om eventueel in de voetsporen te treden van Thienpont staat nog niet vast. 'We zijn volop aan het werk en zijn er van overtuigd dat we met een sterke ploeg naar de verkiezingen kunnen trekken. Het is echter nog te vroeg om nu al namen te noemen', zegt VLD-voorzitter Jean-Pierre D'Hondt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio