Restaurant is blij met felbegeerde oorkonde

The Rosegarden krijgt Tafel van Zilveren Lepel

The Rosegarden krijgt Tafel van Zilveren Lepel

Foto: © sl

SINT-NIKLAAS - Restaurant The Rosegarden uit Belsele heeft de felbegeerde oorkonde van de Tafel van de Zilveren Lepel veroverd. 'Een grote verrassing', vertellen chef Yoery Van Malderen, echtgenote Nicky Van Lombergen en sous-chef Tjorven Poppe.

De Tafel van de Zilveren Lepel deelt ieder jaar enkele zilveren lepels en nominaties uit na anoniem en onaangekondigd bezoek van een 'horecawatcher'. Belangrijk daarbij zijn uiteraard de service en de keuken, maar even essentieel is de verhouding tussen kwaliteit en prijs.

In The Rosegarden aan de Lokerse Baan is iedereen in de wolken over de onderscheiding. De oorkonde werd gistermiddag officieel overhandigd. Een nominatie is al een hele eer. De uitreiking valt in november.

'Ik wist absoluut van niets', vertelt chef Yoery Van Malderen. 'Eigenlijk nemen wij niet vaak deel aan dergelijke wedstrijden. In veel gevallen moet je je eerst kandidaat stellen en dat vergt veel paperassen. Betalen voor promotie doen we in principe evenmin. Dus ja, het is toch een grote verrassing. Het bevalt ons dat dit een kosteloze beoordeling is van horecawatchers. Je wordt beoordeeld op wie en wat je als restaurant bent. In andere soorten onderscheidingen moet je als restaurant te veel investeren.'

The Rosegarden is centraal gelegen aan gewestweg N70/Duizend Appels. Het restaurant is er al negen jaar gevestigd. 'Wij brengen een klassieke Franse keuken met een heel moderne toets', legt Van Malderen uit.

'De mensen betalen niet te veel voor garnituren, zoals te vaak elders gebeurt. Als we vis serveren, is die afkomstig van de dagvangst. We trachten een perfecte service te leveren voor 48 mensen aan tafel. Tijdens de zomer hebben we nog eens 40 plaatsen op het terras ter beschikking, maar we proppen al die plaatsen niet vol. Anders lijdt de service daaronder.'

Financieel gezond

Bij de beoordeling bleek het een troef dat de echtgenote van de chef ook intensief meewerkt in het restaurant. 'We zijn beiden in de zaak aanwezig. De bazen werken mee', legt chef Van Malderen uit.

'Hoed af voor restaurants die een Michelinster halen, maar ik durf het niet aan om mee te doen. Je moet te veel investeren en personeel aanwerven. Met The Rosegarden willen we ook financieel gezond overleven.'

www.rosegarden.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio