2de provinciale

Pascal Vercauteren Robur

HAMME - Robur heeft de verhoopte eerste driepunter beet. Uit bij rode lantaarn Schoonaarde (nul op negen) maakte het net één doelpunt meer dan de thuisploeg die in de laatste tien minuten wel nog spanning in de wedstrijd bracht met twee treffers. Terwijl blauw-wit goede mogelijkheden om de 1-4 kloof nog verder uit te diepen onbenut liet, tekenden de plaatselijke aanvallers in extremis voor een ongewone 3-4 eindscore.

Nieuwkomer Pascal Vercauteren nam voor Robur drie goals voor zijn rekening. Tot tweemaal toe scoorde hij vanop elf meter.

‘Het was niet alleen een verdiende maar zeker ook een belangrijke zege. Een derde opeenvolgende nederlaag zou een slechte zaak zijn geweest. Van mij werd verwacht dat ik de strafschoppen wel omzette. Daar had ik helemaal geen problemen mee. Op het einde kregen we dan nog bijna het deksel op de neus. De tegenstander buitte tweemaal een geharrewar voor doel uit', aldus de 34-jarige gewezen speler van onder meer Bazel die ook wel graag een duveltje lust.

Na een onderbreking van een viertal jaar keerde Vercauteren naar Robur terug.

‘Ik voel me goed bij Robur. De betrachting is een plaats in de top vijf te bemachtigen. Dat moet mogelijk zijn. We beschikken toch over een goede ploeg. Mijn persoonlijke ambitie is een goed jaar draaien. Ik hoop gespaard te blijven van blessures. Dan kan ik nog wel een tijdje meegaan. Ik wil er niet aan denken dat dit seizoen mijn laatste wordt', blijft hij hoe dan ook ambitieus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio