Voorjaarsfestival verwacht zesduizend bezoekers

Repmond Rock voor het eerst met vipdorp

Repmond Rock voor het eerst met vipdorp

De organisatoren leggen de laatste hand aan de opbouw van de festivaltent. pvl Foto: © pvl

KRUIBEKE - Het muziekfestival Repmond Rock viert vandaag en zaterdag zijn twintigste verjaardag. Zesduizend bezoekers worden verwacht op het volledig nieuw ingerichte terrein.

Repmond Rock startte in 1992 toen de scouts van Sint-Jan Berchmans Rupelmonde hun gouden jubileum vierden. Het hoogtepunt van dat feestweekend was een klein rockfestival met 250 bezoekers.

'Niemand kon toen vermoeden dat dit zou uitgroeien tot het Repmond Rock van vandaag', zegt organisator Niels Meyntjens.

'Naar aanleiding van ons twintig jarig bestaan hebben we 23 acts geprogrammeerd, zodat de optredens in de tent en op het dj-eiland steeds terzelfder tijd plaats zullen vinden. Dit jaar hebben we de opstelling van terrein volledig veranderd. De ingang is voor het eerst via het dj-eiland en voor de vip's gebruiken we het lichtschip Westhinder niet meer, maar hebben we een vipdorp gebouwd aan de rand van het dj-eiland, zodat de vip's meer bij het festival betrokken zijn.'

Gratis bus

Vanavond openen de winnaars van de Lawijtstrijd 2012 - Yamantau - het festival, waarna School is Cool, Mintzkov en A Brand het hoofdpodium bezetten. De Nederlandse punkrockers Heideroosjes en Studio Brussel-dj Tomas De Soete sluiten de eerste festivaldag af.

Zaterdag is er een mix van hiphop, dance, pop en rock op het hoofdpodium en bekende dj's op het dj-eiland. Dog Eat Dog, De Mens 20 jaar, Vive La Fête, Merdan Taplak, The Opposites, Ego Troopers en Kastor & Dice zijn de publiekstrekkers.

Verder strijkt heel wat jong talent neer op het Mercatoreiland: Halve Neuro, Wallace Vanborn, Teddiedrum, Deafman, Captain Flash, Hector & Nate, We Are Prostitutes en de rockfuif met Hindu Radio DJ's.

Dicht bij het festivalterrein is er een fietsparking. Auto's kunnen parkeren in het centrum.

Zowel vandaag als morgen rijdt een gratis Bob-evenementenbus vanuit Zwijndrecht via Kruibeke en Bazel. Een tweede bus rijdt van Elversele via Tielrode, Temse en Steendorp tot vlakbij het festivalterrein.

www.repmondrock.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio