Burgemeester Andries wil Brusselse politie in Wemmel

Burgemeester Chris Andries wil dat Wemmel door de politie van Brussel wordt beschermd. Dat verklaart hij in La Dernière Heure.

Burgemeester Chris Andries (LB) weigert meer commentaar.

‘De politiezone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel (AMOW) houdt geen rekening met het feit dat Wemmel aan Brussel grenst', stelt Andries samen met gemeenteraadslid Didier Noltincx (MR) in de krant.

‘Wemmel betaalt een vierde van kosten van de zone AMOW, 1.550.000 euro. ‘Onze bijdrage staat niet in verhouding tot de tien procent wijkagenten die we krijgen.Veel Wemmelaars die slachtoffer zijn van agressie, doen aangifte in het commissariaat op de Houba De Strooperlaan in Laken, dat 24uur per dag geopend is en op 500 meter van onze gemeentegrens ligt.'

Grote dienst

Andries ziet ‘belangrijke gelijkenissen' tussen Wemmel en Brussel wat criminaliteit betreft. ‘ Vandaar dat we een verregaande samenwerking met de Brusselse politiezones willen. Alles hangt af van de behandeling van Wemmel in de politiezone AMOW. Onze financiële inspanningen moeten in verhouding staan tot wat we terugkrijgen. De taalgrens en de taalwetgeving mogen er ons niet van weerhouden de realiteit op het terrein onder ogen te zien.'

‘Wemmel zou de andere gemeenten van de zona AMOW een grote dienst bewijzen door voor de politiewerking aan te sluiten bij Brussel. Onze agenten zouden niet langer tweetalig moeten zijn en ook alle kosten voor vertalingen binnen de zone zouden dan wegvallen', reageert burgemeester Eddie De Block van Merchtem. (JHW)

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio