Subsidies voor zoektocht naar bierrecept

© © Inge Bosschaerts

De zoektocht naar het recept van de Aarschotse Bruine en de verbouwing van De Vlaspit in Scherpenheuvel krijgen subsidies van Toerisme Vlaams-Brabant.

(IBO)

Toerisme Vlaams-Brabant legt 48.863 euro aan subsidies opzij voor vier toeristisch-recreatieve projecten in het Hageland en de Groene Gordel. In het Hageland vallen het kaarsenatelier van De Vlaspit in Scherpenheuvel en de zoektocht naar het recept van de Aarschotse Bruine in de prijzen. Beide projecten krijgen 20.000 euro toegestopt.

In

Aarschot

kunnen ze dus nog even verder zoeken naar het originele recept van de Aarschotse Bruine. Het befaamde bier met de wat zurige smaak wordt al sinds de jaren zeventig niet meer gebrouwen. Maar bierclub 't Alternatief wil het legendarische streekbier nieuw leven inblazen. Alleen: niemand herinnert zich het recept. De zoektocht naar dat verloren recept krijgt nu 20.000 euro aan subsidies.

In

Scherpenheuvel

gaat eveneens 20.000 euro naar het kaarsenatelier van De Vlaspit. Dat wordt verbouwd zodat groepsbezoeken voortaan op een verantwoorde en veilige manier mogelijk zijn terwijl de kaarsenfabriek in volle werking is. Het project is gekoppeld aan een streekgerechtenaanbod in het sociaal restaurant en een streekwinkel.

In de Groene Gordel gaan de subsidies naar de infopanelen in het Pajottenland en de restauratie van een autentieke huifkar in Sterrebeek.

Het geld is afkomstig uit een toeristisch-recreatief investeringsfonds voor de cofinanciering van projecten in Leuven, het Hageland en de Groene Gordel. De projecten moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen: ze moeten inhoudelijk een duidelijke toeristisch-recreatieve meerwaarde hebben en ze moeten Vlaamse of Europese investeringen naar de provincie lokken.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio