Het Anker neemt Dentergems Witbier over

Het Anker neemt Dentergems Witbier over

Foto: © Christophe Lgre

Mechelen - Op vraag van een Amerikaanse invoerder neemt de Mechelse brouwerij HetAnker het merk Dentergems Witbier over van Duvel Moortgat uit Puurs.

Duvel Moortgat had het merk in handen gekregen na de overname van het failliete Liefmans Breweries, maar zag er geen toekomst meer in. Voorlopig zal het witbier alleen op de Amerikaanse markt verkocht worden. 'De eerste container met vaten en flessen is begin deze week al verstuurd naar de Verenigde Staten', vertelt Charles Leclef, afgevaardigd bestuurder van brouwerij HetAnker. 'Binnen een paar weken maken we een evaluatie en bekijken we of ook andere markten worden aangeboord.'

Het Anker is voornamelijk gekend voor haar Gouden Carolus. Eerder redde de brouwerij ook al het degustatiebier Lucifer van de ondergang. Maar liefst 65procent van de productie wordt geëxporteerd naar het buitenland: 'Het belang van de export voor Belgische brouwerijen wordt hiermee opnieuw aangetoond. Importeurs blijven beroep doen op onze expertise en knowhow en de export zorgt voor de groei van onze brouwerijen', aldus Leclef.

Koffiedik kijken

In 2010 produceerde HetAnker 16.000 hectoliter bier. Voorlopig komt er nog geen extra personeel door de overname. 'Eerst moeten we kijken of we de draad terug kunnen oppikken. Tien jaar terug werd er per jaar nog 3.000 hectoliter Dentergems Wit naar de VS verzonden. Misschien nemen we het op in onze reguliere productie, maar voorlopig blijft het koffiedik kijken', besluit Leclef.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio