Wielrennen

Timothy Vangheel sterk op dreef in Zweden

Timothy Vangheel sterk op dreef in Zweden

Timothy VangheelHDR Foto: © Hendrik De Rycke - HDR

ZANDHOVEN / BRASSCHAAT - Timothy Vangheel werkte twee wedstrijden in Zweden af. Met een negende plek, na een ganse dag in het offensief, op zaterdag en een dag later een belangrijke hand in de zege van teammaat Goovaerts werd het een succesvolle tweedaagse.

Zaterdag stond met de Scandinavian Race in Uppsala de belangrijkste Zweedse wielerwedstrijd op het programma. Timothy Vangheel bevond zich tijdens deze UCI 1.2-wedstrijd heel de dag op het voorplan en wist uiteindelijk nog een toptienplaats uit de brand te redden. 'Regen, wind en koude waren ons deel', vertelt Vangheel. 'Ik trok het mij niet aan en sprong in de openingskilometers al mee met enkele vluchters. Dat bleek meteen de goede ontsnapping te zijn. Met zeven renners draaiden we goed rond en bouwden we een mooie voorsprong uit.'

'In de finale sloten nog twee Zweden van het sterke CykelCity-team aan', gaat de renner van Colba-Superano Ham verder. 'Daardoor waren zij met z'n vieren voorin vertegenwoordigd en konden zij het tactisch spelen. Zij zorgden ervoor dat de kopgroep verbrokkelde en ik kwam met enkele anderen in het tweede deel terecht. Van terugkeren was er geen sprake waardoor ik als negende over de eindmeet bolde. Jammer, want zelfs het podium was mogelijk geweest.'

'De dag nadien zetten we met het team echter orde op zaken. Tom Goovaerts pakte de overwinning in een klimcriterium. En Olivier Pardini knokte zich naar de tweede plek. Ik knapte heel wat werk op in dienst van de ploeg, maar voelde dat de inspanningen van de dag voordien nog niet verteerd waren', aldus de Zandhovenaar.

Ook de voorbije weken fietste Timothy Vangheel zich geregeld in de kijker, al leidde dit niet meteen tot topnoteringen. 'Door een longontsteking geraakte ik later op dreef. Maar sinds enkele weken ben ik opnieuw in goede doen. Vanaf nu volgen de mooie wedstrijden zich snel op. Zo rijd ik deze week nog de Ronde van Limburg en de GP Criquielion', besluit de 25-jarige leerkracht lichamelijke opvoeding.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio