Gewezen burgemeester van Tielrode overleden

Gewezen burgemeester van Tielrode overleden

Wijlen Siegfried Buytaert. if Foto: © Kurt Vermeir

TEMSE - Op 83-jarige leeftijd is zaterdag Siegfried Buytaert overleden, één van de grote figuren van het naoorlogse Tielrode.

Hij wordt op donderdag 12 januari om 11 uur in de Sint-Petruskerk in Tielrode ten grave gedragen.

Na de stiel van meubelmaker-schrijnwerker te hebben uitgeoefend, bouwde Siegfried Buytaert als selfmade man een carrière uit binnen de christelijke arbeidersbeweging.

Hij zetelde in de gemeenteraad van Tielrode van 1965 tot 1970 en was burgemeester van 1971 tot 1976.

Na de fusie was hij gedurende twee beleidsperioden (1977-1988) schepen in Temse.

Siegfried Buytaert was gehuwd met dorpsgenote Maria Vermeulen. Ze hebben vijf kinderen.

Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) van Temse: 'Siegfried was een zeer goede collega, sociaal bewogen en geëngageerd, met een oprechte bekommernis om mens en maatschappij. Daarbij had hij vooral ook grote belangstelling voor de minderbedeelden. Hij was een harde werker, joviaal, ruimdenkend, loyaal en hij gunde iedereen het licht. Aan de zijde van burgemeester Désiré Van Riet hebben we samen heel wat nieuwe zaken geïntroduceerd en gerealiseerd. In de fusiegemeente Temse geldt Siegfried als de vader van het hedendaagse sportbeleid en seniorenbeleid. Ook als schepen in Temse bleef Siegfried burgemeester van Tielrode. Niet alleen bleef de bevolking hem als dusdanig aanspreken en behandelen, in het schepencollege gold hij als de advocaat en pleitbezorger van zijn dorp, dat hem zeer nauw aan het hart lag.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio