Vaklessen in het Engels interesseren Japanners

Vaklessen in het Engels interesseren Japanners

De Japanse delegatie volgde de lessen. ppn Foto: © ppn

DILSEN-STOKKEM - Een Japanse delegatie bracht een bezoek aan de Stedelijke Humaniora Dilsen om kennis te maken met het taalproject CLILL voor de derde graad.

De Stedelijke Humaniora in Dilsen kreeg vorige week bezoek uit Azië. Een delegatie van specialisten uit alle segmenten van het Japanse onderwijs bezocht drie scholen in ons land om meer duidelijkheid te krijgen over het zogenaamde CLILL-onderwijsproject. Daarbij volgen leerlingen sommige vakken in een andere taal. In Dilsen volgden de Japanners een les fysica in het Engels.

Zowat vijftig leerlingen van de derde middelbare graad nemen wekelijks vier uur extra plaats op de schoolbanken om les te krijgen in een vreemde taal, in dit geval het Engels. 'We startten dit project vijf jaar geleden op', zegt directeur Laurent Delbroek. 'De eerste drie jaar kreeg de humaniora daar nog subsidies voor, nu niet meer. Maar we blijven doorgaan met dit project omdat we hier een toekomst in zien. Het is een geweldige aanvulling op de taallessen. Door de specifieke lessen gebruiken de leerlingen de taal in een andere omgeving. Dat biedt mogelijkheden. Ook de leraren die mee in dit project stapten, zijn het daar mee eens.'

Het gebruik van het Engels als internationalisering van het onderwijs integreert ook Japan. Daarom kwam de delegatie een kijkje nemen om te ervaren hoe de theorie in de praktijk wordt omgezet. Een leraar lichtte het project meer toe, waarna de deelnemende studenten het overnamen. In vaak vloeiend Engels konden ze hun werk uitleggen.

Intussen werken de projectbeheerders aan een ontwerp om CLILL verder uit te werken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio