KORT

-  GENT. Clowns
-  AALST. Heisa
-  GENT. Overtuigen
-  ZWIJNDRECHT. Niveau
-  KORTENBERG. Geduld
-  ROESELARE. Uitstoot
-  POPERINGE. Arbeiders
-  POPERINGE. De Sleutel

GENT. ClownsMarc HebbelinckIs het niet beschamend hoe onze toppolitici zich in een schertsprogramma te kijk zetten? Kan iemand de heren Vande Lanotte en Leterme nog ernstig nemen? Deelnemen aan een tv-uitzending moet kunnen, vind ik. De Pappenheimers of De Slimste Mens tonen politici nog als mensen.

Maar je als toppoliticus in Debby en Nancy een valse baard aanmeten en prietpraat verkopen om tenslotte het gezelschap te krijgen van Jean-Marie Dedecker, dat is toch te opzichtig om zelfs het naïefste kiesvee te misleiden.

Ik zag afgelopen weekend Tony Blair in een benefietprogramma op de BBC. Hij trad op in een sketch met een bekende komiek en hij deed dat met stijl en zelfrelativering. Op de koop toe was het voor het goede doel. Wie beschermt onze politici tegen zichzelf?

AALST. HeisaKatleen MoereelsIk kan totaal niet begrijpen waarom hier zoveel heisa rond gemaakt wordt. Als politici meedoen aan De Pappenheimers of De Slimste Mens kraait er geen haan naar. Maar o wee als een programma iets te ver gaat. Zijn Vlamingen dan echt zo bekrompen? Ik vond dit een grappig en geslaagd initiatief van de programmamakers.

GENT. OvertuigenMichel Albrechts

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik Leterme, Vande Lanotte en Dedecker op het scherm zag verschijnen. Hoe kunnen ze zich in zo'n programma zo belachelijk aanstellen. Mijn respect voor hen is nu fel gedaald. Blijkbaar hebben die heren geen andere middelen meer om in de belangstelling te komen.

ZWIJNDRECHT. NiveauGeorges CallewaertAls ik politici allerhande op televisie bezig zie in bepaalde programma's, kan ik die mensen niet meer ernstig nemen. Het toont duidelijk aan naar welk niveau we gezakt zijn in dit land. Debiel zijn heeft vele vormen. Televisie bewijst het.TELEFONIEKORTENBERG. GeduldC. DekeyserEind februari heb ik een Aldipakket Aldi Talk gekocht in de winkel. Om mijn bestaande nummer mee te nemen van Proximus naar de nieuwe operator, moest ik een formulier invullen en samen met een kopie van mijn identiteitskaart sturen naar Medion Mobile in Nederland.

Op 1maart heb ik de papieren (met priorzegel) verstuurd, in de hoop dat de registratie in orde zou komen binnen de vijf werkdagen. Op 19maart was de kaart nog niet geactiveerd en is mijn bestaande nummer nog niet overgenomen. Ik heb al een paar keer gebeld en word van het kastje naar de muur gestuurd! Ze beloven dat het in orde komt, maar dat het probleem bij hun computer ligt. Van klantvriendelijkheid gesproken!MILIEUROESELARE. Uitstoot

Ik begrijp het niet meer... Dat de CO2-uitstoot de oorzaak is van de opwarming van de aarde, wordt eindelijk door iedereen erkend. Dat het vliegtuigverkeer in deze problematiek een heel grote rol speelt omdat de uitstoot op grote hoogte gebeurt, wordt ook algemeen aanvaard.

Maar wat zegt de Vlaamse regering? We moeten de activiteiten op de luchthaven van Zaventem uitbreiden.

Het gevolg: nog meer lawaaierige en zwaar vervuilende vliegtuigen, nog meer verkeer op de Ring, nog minder leefbaarheid voor de mensen in de omgeving.

Wanneer komen er eindelijk maatregelen om de uitstoot van vliegtuigen te beperken? Wanneer worden de werkelijke transportkosten doorgerekend? Wanneer wordt aan de geluidsoverlast iets concreets gedaan? Wanneer komen er Vlaamse geluidsnormen? Oorverdovende stilte...POLITIEKPOPERINGE. ArbeidersAntoon ClarysSP.A-voorzitter Vande Lanotte zei op de laatste grote SP.A-meeting dat er meer arbeiders in het parlement zouden moeten zitten. En wie wordt de lijsttrekker voor de SP.A-Antwerpen? Een professor! Hoe waardevol het werk van die professor ook mag zijn, ik zie niet in hoe ze een arbeider kan vervangen.DRUGSPOPERINGE. De SleutelTilde GeerardynHet is een schande dat er in het centrum voor minderjarige verslaafden De Sleutel veel te weinig plaatsen zijn. Hoe kan het dat dit centrum, dat echt noodzakelijk is in onze maatschappij, ergens achter in de rij staat om geld van de overheid te ontvangen?

En dan heb ik het nog maar over het plaatsgebrek. Hoe kan het nu dat jongeren pas na vijf jaar verslaving opgenomen of doorgestuurd worden naar dit centrum? Na zo'n lange tijd is het dikwijls al te laat of wordt het erg moeilijk om nog van de drugs af te geraken.

Als jongere kom je sowieso in contact met drugs, maar over de reële gevolgen van een verslaving weten we veel te weinig. Hoeveel verslaafde jongeren moeten er nog komen voor onze regering het rechte pad vindt in het drugsbeleid?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees