Samenwerking met Cercle Brugge wordt uitgebreid

Cerkelladies veertig jaar op het veld

Cerkelladies veertig jaar op het veld

Het bestuur van de Cerkelladies met in het midden Aurora Constenoble.do Foto: © DO - Rudy DECLERCK

BRUGGE - Vrouwenvoetbalvere- niging Cerkelladies Brugge vierde vorige zaterdag in de centrale pub van het Jan Breydelstadion haar veertigste verjaardag.

Het begon in 1971 toen supportersvereniging d'Echte een voetbalwedstrijd organiseerde voor vrouwelijke Cerclesupporters. Aurora Costenoble scoorde de eerste drie doelpunten tegen Femina's Knokke. Veertig jaar later is de Brugse nog altijd de stuwende kracht achter de vereniging.

'Tien jaar na het ontstaan wonnen we de titel én de beker. Het was één van de vele hoogtepunten', blikt de 62-jarige secretaris Aurora Costenoble terug. Samen met haar 87-jarige vader en voorzitter Germain waakt ze over haar Cerkelladies. 'De bekerwinst was een onvergetelijk moment. De Heizel zat afgeladen vol, want na ons speelden Standard en Lokeren de bekerfinale bij de mannen. Voorzitter Paul Ducheyne leidde het Cercle-legioen. Hij heeft heel veel voor ons gedaan.'

Volgens Costenoble leeft Cerkelladies. 'De mensen in Brugge weten echt wel dat we bestaan. Met 113 aangesloten leden verdeeld over vier ploegen boeren we uitstekend. De banden met Cercle Brugge werden opnieuw aangehaald en de twee besturen besloten om de samenwerking uit te breiden en te versterken. Dat is positief nieuws voor ons. Het geeft de Cerkelladies meer uitstraling. Het moet ons de kans geven om aan te sluiten bij de Women's Elite League. Op termijn moet elke eerste nationaler over een vrouwenploeg beschikken. Binnenkort zitten we rond de tafel met het bestuur van Cercle om de samenwerking verder op poten te zetten. Volgend seizoen gaan we voor promotie naar tweede klasse. We spelen in de echte Cercle-uitrusting en dat is een enorme stimulans.'

'Vanwaar ik de energie haal? Cerkelladies beschouw ik als een soort levenswerk. Je pompt er veel energie in, maar je krijgt er zoveel voor terug. De samenwerking met Cercle Brugge zorgt voor een nieuwe boost', besluit Aurora Costenoble.

www.cerkelladiesbrugge.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio