Sterke Van Santvoort houdt Ranst overeind

Sterke Van Santvoort houdt Ranst overeind

GOOREIND - VRIJ ARENDONK - Kevin Van Hasselt, hier in duel met Sven Smits, maakte de 4-2 en bezegelde zo het lot van de bezoekers. koen fasseur
Foto: © koen fasseur

Zandvliet/Wommelgem/Ranst/Poppel/Merksem/Vosselaar/Antwerpen/Merksplas/Arendonk/Wuustwezel/Ekeren/Zoersel/Rijkevorsel/'s Gravenwezel/Brasschaat - 2DE PROVINCIALE A

Poppel 2 -Ranst 3 - In een evenwichtige partij hield doelman Van Santvoort Poppel van een zeker verdiend gelijkspel. Van der Put zette al vroeg een strafschop voor de bezoekers om. Poppel reageerde met de gelijkmaker via Moeskops. Sensatie aan het slot van de eerste helft. Eerst bracht Van der Put Ranst opnieuw voor. Aan de overzijde stopte doelman Van Santvoort een strafschop van zijn overbuur Van Rooy. Maar nog in dezelfde minuut maakte Mattheeussen toch gelijk. Kort na de rust rondde Cavens een mooie solo knap af. Poppel reageerde fel maar Van Santvoort bleek niet te vermurwen. In de laatste minuut hield hij ook Verbeeck nog van de gelijkmaker.

Doelpunten: 11' Van der Put (strafschop) 0-1, 26' Moeskops 1-1, 39' Van der Put 1-2, 44' Mattheeussen 2-2, 56' Cavens 2-3.

Ternesse 2-Vosselaar 0 - Vosselaar trof in de beginfase de lat, maar verder kwamen de bezoekers zelden in beeld. Leider Ternesse kwam net voor de pauze op voorsprong met een vrijschoptreffer van Mattheussen. Na de herneming controleerde Ternesse de wedstrijd maar voor zekerheid was het wachten op de slotfase en de treffer van De Donder.

Doelpunten: 42' Mattheussen 1-0, 89' De Donder 2-0.

Merksem 3-Sint-Jozef 1 - Zesde wedstrijd op rij zonder nederlaag voor Merksem dat vroeg de score opende en het vervolgens even lastig kreeg. Na de herneming was Merksem echter volledig baas. Fond dreef de score op met een solo, Edders na een voorzet van Moussaoui.

Doelpunten: 7' Kevin Peeters 1-0, 74' Fond 2-0, 80' Edders 3-0, 90' Peeters 3-1.

Ekeren FC 2 -Zandvliet 1 - Ekeren begon sterk, maar het doelpunt viel aan de overkant. Van Camp profiteerde van een fout in de bezoekende verdediging om de bordjes weer gelijk te hangen. Na de rust troffen beide ploegen nog eens de paal, maar was het Ekeren dat scoorde en zo de punten thuis hield.

Doelpunten: 13' Eysackers 0-1, 39' Van Camp 1-1, 75' Beck 2-1.

Gooreind 4 -Vrij Arendonk 2 - Arendonk begon erg sterk en leek na een kwartier al op rozen te zitten. Dat was echter zonder de weerbaarheid van Gooreind gerekend. De paars-witten knokten terug en kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte. In een evenwichtige tweede helft toonde de thuisploeg zich iets scherper in de zone van de waarheid.

Doelpunten: 11' Verstraelen (strafschop) 0-1, 16' De Jongh 0-2, 32' en 37' McWhinnie 1-2 en 2-2, 62' De Koning 3-2, 77' Van Hasselt 4-2.

's Gravenwezel 2 -Antonia 1 - Zwakke partij met twee onmondige ploegen. De Hoon brak met een lange solo de wedstrijd dan toch open. Na de rust verdubbelde De Groof met een afgeweken bal de score. Spiessens gaf de bezoekers nog even hoop, maar scoren blijft voor Antonia een moeilijke opdracht.

Doelpunten: 31' De Hoon 1-0, 61' De Groof 2-0, 82' Spiessens 2-1.

Mariaburg 1 -Maccabi 1 - De thuisploeg zette doorlopend de lijnen uit, maar vergat de voorsprong uit te bouwen. En dat brak in de slotminuut zuur op toen Muyldermans met een verre poging succes kende.

Doelpunten: 63' Vanstaen 1-0, 89' Muyldermans 1-1.

Merksplas 1 -Kaart 5 - Kaart begon sterk aan de wedstrijd en zat na een halfuur al op rozen. Merksplas dwong in de tweede helft wel veldoverwicht af, maar gaf zo ruimte weg.

En daar profiteerden de bezoekers optimaal van.

Doelpunten: 7' Ooms 0-1, 17' en 33' Lucidarme 0-2 en 0-3, 48' Versmissen 1- 3, 64' en 89' Matthynssens 1-4 en 1-5.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio