Zilveren medaillewinnaar die voetganger omver rijdt vrijgesproken

Zilveren medaillewinnaar die voetganger omver rijdt vrijgesproken

Amir Khan. pn
Foto: © Alex Morton

In Engeland is bokser Amir Khan, winnaar van een zilveren medaille op de Olympische Spelen in 2004, vrijgesproken van 'gevaarlijk rijden'. Hoogst opmerkelijk is dat, want Khan reed niet alleen veel te snel en door het rood licht, hij maaide ook een voetganger van het zebrapad. De man hield er een gebroken been aan over. De bokser kwam er vanaf met een relatief lichte straf voor 'onvoorzichtig rijden'. Hij is voor zes maanden zijn rijbewijs kwijt en moet een boete betalen van 1.400 euro. De rechter volgde de redenering van de verdediging en legde de schuld deels bij de voetganger die 'plots voor de wagen opdook'. De feiten gebeurden begin 2006 maar de zaak kwam pas nu voor de rechtbank.

Amir Khan was blij met het vonnis. 'Ik blijf erbij dat ik niet gevaarlijk reed, maar gewoon een beetje onoplettend was.' Gelukkig is Khan op het canvas beter bij de zaak: hij werd na zijn zilver in 2004 prof en verdedigde vorige maand nog met succes zijn titel als Commonwealth-kampioen. (ap, nvh)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.