'Ik ben geen hapklare brok'

Kobe Vandekerckhove verdedigt vanavond Belgische titel in Gent

Kobe Vandekerckhove verdedigt vanavond Belgische titel in Gent

Kobe Vandekerckhove: 'Bij winst kan ik terugblikken op een geslaagd seizoen en leg ik er voor een tijdje de riem af.'Bart Vandenbroucke
Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

ROESELARE/GENT - Kobe Vandekerckhove verdedigt vanavond in Gent zijn Belgische titel tegen Jurgen Haeck. Zoals steeds loopt de jonge Roeselarenaar over van het zelfvertrouwen. 'Hij moet echt niet denken dat hij al gewonnen spel heeft'.Kobe Vandekerckhove (23) werkte woensdag zijn laatste training af en nam gisteren nog een sauna. 'Kwestie van de laatste halve kilogram kwijt te geraken en nog wat te ontspannen', lachte de immer goed geluimde Vandekerckhove. 'Ik heb ook nog eens de tactiek met mijn trainer besproken en bied me vrijdag vol vertrouwen voor de weging aan.'

Kobe Vandekerckhove houdt nooit een blad voor de mond en is steevast een vat vol explosiviteit. Ook nu is het niet anders. 'Ik had de indruk dat Haeck denkt dat ik een hapklare brok ben voor hem. Sorry, maar dan heeft hij het toch wel verkeerd voor. Misschien heeft Haeck meer ervaring dan ik, maar hij is er tenslotte al 36 en het beste zal er wel af zijn. Ik ben 23 en ging nog nooit KO als prof. In Italië bokste ik in het hol van de leeuw een schitterende kamp en bleef tien ronden lang overeind. Ze gaven mij verloren met punten, terwijl ik zeker een matchnul had verdiend. Maar je weet dat zoiets je kan overkomen als jonge Belg in het buitenland. Nu boks ik echter in Vlaanderen en ik ben de titelverdediger. Bij winst kan ik terugblikken op een geslaagd seizoen en leg ik er voor een tijdje de riem af, want het is behoorlijk zwaar geweest en wat rust zou dan welkom zijn', vindt Vandekerckhove, die droomt van de Beneluxtitel.

'Ik wil een revanchekamp boksen tegen Nascimento, ik hoop dat ze dit voor mij kunnen organiseren in Izegem, voor eigen publiek kan elke bokser wat meer natuurlijk', besluit Kobe Vandekerckhove.

In de marge van het titelgevecht tussen Vandekerckhove en Haeck komen vanavond nog een paar mindere goden in actie. Veel heeft het programma alvast niet om het lijf met onder meer nog kampen van Ingelrest en Bauwens, die het zullen opnemen tegen een paar onbekende buitenlanders.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio