Nieuwe politieke partij heet Puur Diepenbeek

DIEPENBEEK - De onafhankelijke schepen Patrick Hermans heeft een nieuwe partij opgericht met de naam Puur (Politiek Uit Uw Regio) Diepenbeek.

Na een aanhoudende ruzie met partijgenoot en schepen Frank Keunen werd Patrick Hermans op 29 september 2010 uit de SP.A gezet. Hermans was twintig jaar lang lid, maar zetelt voorlopig als onafhankelijke in de gemeenteraad. In het zog van Hermans stapte ook Freddy Blokken, Bjorn Philtjens en Georges Dewarier uit de SP.A. Zij gaan naar de nieuwe partij van Hermans.

‘De partij wil de aandacht vestigen op de kleine problemen van de man in de straat en bij de verenigingen', zegt Patrick Hermans. ‘Zo komt de politiek weer dichter bij de mensen. Wij richten ons dan ook vooral op de mensen van Diepenbeek wat ook af te leiden is uit onze naam Puur (Politiek Uit Uw Regio).' De nieuwe partij wil na de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 ook een beleidspartij worden. ‘Wij willen actief meewerken aan het bestuur.'

Patrick Hermans is voorzitter. ‘Of ik effectief ook de lijsttrekker zal worden is nog niet duidelijk. De partij draait niet alleen rond mij. Voorlopig zijn er ongeveer twintig mensen die zich kandidaat stellen om op de lijst te staan. De lijstvorming zal dus pas later gebeuren.'

Naast de traditionele politieke partijen en de nieuwe partij DAAD (De Andere Aanpak in Diepenbeek) is Puur Diepenbeek nu al de zevende partij in de gemeente. ‘Ik voorspel dat er kartels gesloten zullen worden. Zolang er geen ‘ik-beleid', maar een ‘wij-beleid' wordt gevoerd, sluiten we geen enkele samenwerking uit', besluit Hermans.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio