VOETBAL 2de klasse

Uitgeleende Timothy Dreesen wil bij KV Turnhout zijn carrière nieuw leven inblazen

Uitgeleende Timothy Dreesen wil bij KV Turnhout zijn carrière nieuw leven inblazen

Timothy Dreesen. smb Foto: © Maarten Straetemans

TURNHOUT/LIER - Hij werd ooit 'de blanke Vincent Kompany' genoemd. Na de winterstop voetbalt Timothy Dreesen (23) voor KV Turnhout. De centrale verdediger, die door Lierse wordt uitgeleend, is niet verbitterd.

Gisteren maakte Timothy Dreesen kennis met zijn nieuwe ploegmaats en trainde hij voor het eerst mee met de tweedeklasser. Hij kijkt niet neer op een half seizoen tweede klasse.

'Nee, waarom zou ik? Voor mij was deze transfer geen moeilijke keuze. Er was vage interesse van enkele clubs maar slechts één club toonde concrete belangstelling, en dat was Turnhout. Omdat ik eerst volledig wilde revalideren bij kinesist Lieven Maesschalck, stelde ik de beslissing enkele weken uit. Vandaag (gisteren, red.) mocht ik de groepstraining hervatten. En kijk, hier ben ik', glimlacht Dreesen.

Is hij niet boos op Lierse, omdat hij bij die club al enkele maanden op een zijspoor zat?

'Het heeft met een samenloop van omstandigheden te maken. Ik onderging twee operaties aan de knie en het duurde bijzonder lang vooraleer ik mijn niveau opnieuw haalde. Ik kan het Lierse niet kwalijk nemen dat het besloot om mij uit te lenen', toont de ex-aanvoerder van Lierse zich begripvol voor de club door wie hij wordt uitgeleend.

Uitgerekend nu is datzelfde Lierse wel op zoek naar verdedigende versterking.

'Bwah. Ik besef dat ik na mijn terugkeer naar Lierse te weinig kon brengen en mij onvoldoende kon bewijzen. Daarom was er bij Lierse geen plaats meer voor mij. Ik koester geen wrok.'

'Ik wil mij opnieuw bewijzen en dat halve jaar is ideaal om mijn carrière nieuw leven in te blazen. Op het einde van het seizoen ben ik transfervrij bij Lierse en zien we wel wat de toekomst brengt. Ik kijk niet te veel vooruit', maakt de ex-jeugdinternational duidelijk.

Bij KV Turnhout wordt hij herenigd met enkele ex-ploegmaats - Nathan Goris, Christopher Meyers, Kevin Janssens en Thomas Wils - bij Lierse.

'Uiteraard is dat leuk meegenomen voor mijn integratie bij Turnhout. Nu ik enkel 's avonds train, zal ik individueel trainen overdag: lopen en fitness', legt Dreesen uit.

Extra concurrentie

Trainer Frank Braeckmans is alvast in zijn nopjes met de komst van Timothy Dreesen.

'Ondanks zijn leeftijd, draait Timothy al enkele jaren mee. Hij zorgt voor extra concurrentie. Wat mij betreft is er nog plaats voor één bijkomende Belgische speler in de selectie. Uiterlijk op het einde van de week moet de selectie voltallig zijn.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio