Oud-burgemeester Vanden Meersschaut overleden

Oud-burgemeester Vanden Meersschaut overleden

Albert Vanden Meersschaut. gpp Foto: © Pierre Penninck

GAVERE/ZOTTEGEM - Oud-burgemeester van Semmerzake, Albert Vanden Meersschaut (geboren op 23januari 1921), is op vrijdag 4november overleden in het A.Z. St-Elisabeth in Zottegem.

Vanden Meersschaut was een geboren en getogen Semmerzakenaar met een traditie in het brouwersbedrijf en de politiek. Zijn vader Julien was burgemeester van Semmerzake. Albert volgde hem op in 1953 en bleef gedurende 24jaar burgemeester, tot de fusie der gemeenten in 1977. Zijn voornaamste realisaties waren de uitbreiding van het electriciteitsnet en het herstel van wegen, kerk en pastorie. Na de fusie kwam hij op voor PVV en werd hij oppositieraadslid.

In 1982 nam Vanden Meersschaut als VOG'er de plaats in van Carlos D'Hont, die OCMW-voorzitter werd. In 1987 werd hij, bij het overlijden van Abel Verstraeten, schepen van Sport en Cultuur. Vanden Meersschaut was nog altijd voorzitter van de NSB Gavere-Semmerzake, voorzitter van de liberale gepensioneerdenbond, bestuurslid Open VLD-Gavere en lid van het Koninklijk Verbond Leopold III onder de Hoge Bescherming van Z.M. Koning Albert II. 11november was een dag waar hij altijd naar uitkeek.

De rouwplechtigheid vindt plaats op zaterdag 12november om 11uur in de St-Pietersbandenkerk in Semmerzake.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio