WIELRENNEN JUNIOREN PK IN RUDDERVOORDE

West-Vlaams tijdritkampioen Seppe Verschuere zet spurt met veertien vlot naar zijn hand

© © VDB

Ruim een maand na zijn provinciale tijdrittitel kroonde Seppe Verschuere zich in hetzelfde Ruddervoorde tot West-Vlaams wegkampioen. Hij was de snelste in een spurt met veertien. De titel bij de eerstejaarsjunioren ging naar Edward Planckaert.

Michel Vanden Heede

Er zat meteen vaart in de wedstrijd. In diverse schuifjes ontstond een kopgroep van twaalf. Manolito Balcaen, Jordy Boutté, Glenn Cauwelier, Giorgio D'Hoore, Tanguy Degroeve, Roy Destatsbader, Guillaume Mortier, Floris Thoré, Niels Van Eeckhoutte, Matthias Vandewalle, Sven Verhulst en Thybo Notredame boekten een voorsprong van ruim een minuut. Door een valpartij verdwenen Boutté en Mortier uit de spits.

In de finale kwam het tot een gedeeltelijke hergroepering. Thuisrijder Miel Pyfferoen kon zich door een lekke band nooit meer mengen in de debatten. Benjamin Declercq en Seppe Verschuere bundelden de krachten. Door hun actie kwam een groep van veertien aan het commando: Piet Allegaert, Lorenzo Blomme, Kenny Bouvry, Benjamin Declercq, Merlijn Decoster, Jonas Dejonckheere, Enzo Demasure, Bert Demeersseman, Jelle Feys, Jan Logier, Christophe Noppe, Edward Planckaert, Seppe Verschuere en Nicolas Cleppe.

In de slotronde waagde Declercq nog zijn kans, maar het mocht niet zijn voor de strijdlustige Izegemnaar. Ook Cleppe probeerde nog vergeefs de spurt te ontlopen. Planckaert werd in de laatste rechte lijn geremonteerd door Verschuere. Noppe kwam als derde over de aankomstlijn.

'Ik ben blij met de dubbel', vertelde Verschuere. 'Ik was niet zonder ambitie aan de start gekomen. De wedstrijd verliep perfect voor mij. Toen in de beginfase een groep wegreed, heb ik nooit gepanikeerd. Ik wist dat die vroege poging niet tot het einde zou dragen. Op het juiste moment ben ik naar voren gekomen. Als vijfde dook ik de laatste bocht in. Ik heb het wiel van Planckaert gekozen. Hij ging snel, maar ik had nog kracht genoeg om hem te kloppen.'

Begin april veroverde de Outrijvenaar van Balen BC al de West-Vlaamse tijdrittitel. 'Mijn volgende doel is de Ster van de Vlaamse Ardennen. Ook het Belgisch kampioenschap heb ik met rood aangestipt. Ik kan met opgeheven hoofd naar die topafspraken toeleven.'

Edward Planckaert hield aan zijn tweede plaats de titel bij de eerstejaars over. 'Ik ben tevreden. Geklopt worden door Verschuere is geen oneer. Ik maakte geen fout in de eindspurt. De snelste man won', aldus de Zwevegemnaar van CT DJ-Matic Kortrijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus