Wim Ravell moet na 22 jaar afscheid nemen van podium

Wim Ravell moet na 22 jaar afscheid nemen van podium

Wim Ravell, die aan het Donkmeer woont, kan na een rugletsel niet meer optreden.bsb Foto: © Brigitte Stevens

BERLARE - Zanger Wim Ravell (50) stopt ermee na een carrière van 22 jaar. Hij kan door een rugletsel niet meer optreden.

Wim Peelman, zoals Wim Ravell echt heet, was in 1989 de eerste winnaar van De Soundmixshow. Hij scoorde hits als Annelies, ik ben blij dat ik je niet vergeten ben en Hé komaan. Zijn bekendste liedjes is wellicht Jackie van Scott Walker, waarmee hij de Soundmixshow won.

'Tevoren had ik nooit gezongen', vertelt Wim Ravell. 'Ik had een programma op de vrije radio en het liedje van Scott Walker zong ik altijd mee. Dat ging perfect. In die tijd baatte ik een frituur uit en ik dacht dat de Soundmixshow wel handig zou zijn om wat reclame te maken voor mijn zaak. Toen ging de bal aan het rollen.'

Niet alleen de overwinning in de Soundmixshow was een hoogtepunt van Wims carrière. 'Ook aan de jaarlijkse show in Blijdorp heb ik goede herinneringen. Ik trad daar op met grote artiesten, ten voordele van jongeren met een mentale handicap. Op een dag kreeg ik het idee om die kinderen bij de show te betrekken. Ik maakte een Vlaamse bewerking van Heal the world van Michael Jackson. Ik zong dit nummer samen met de kinderen. Dat moment zal ik nooit meer vergeten.'

Wim sukkelt al jaren met zijn rug, heeft een staaf tussen de bovenste ruggenwervels en staartbeen en heeft last van botontkalking. Optreden gaat daardoor niet meer. 'Na drie nummers huil ik van de pijn. Ik zal het enorm missen, maar ik kan het gewoon niet meer. Zaterdag treed ik voor de laatste keer op in Villa Fiesta in Gierle. Jammer genoeg zal ik Jackie niet meer kunnen zingen. Ik kan de hoge tonen niet meer aan. Ik hou me voortaan bezig met onbezoldigd radio maken van thuis uit voor enkele vrije radio's', besluit Wim.

Afscheid zaterdag 10 december in Villa Fiesta, Beerseheide 6 in Gierle.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio