Dirty Scums vieren 30ste verjaardag met 8 bands

Dirty Scums vieren 30ste verjaardag met 8 bands

Foto: © credit

TIELT - Wie denkt dat punk dood is, moet vandaag vanaf 13.30uur eens een kijkje gaan nemen in Club77. Acht punkbands uit het hele land vieren er de dertigste verjaardag van de West-Vlaamse oerpunkband The Dirty Scums.

Dertig jaar geleden richtte Bart D'Ooghe, alias Dirty Pik, de band op in zijn toenmalige thuisbasis Zwevezele, naar het voorbeeld van The Sex Pistols. Na een aantal personeelswissels trekt gitarist-leadzanger Dirty Pik vandaag samen met Dirty Keez en Dirty Zjantie het hele land rond. 'Wij zijn een echte do it yourself-groep', zegt Dirty Pik. 'In totaal brachten we al drie LP's, drie singles, vier tapes, zeven cd's, één cdr en drie dubbel-cd's uit in eigen beheer. De titel van onze recentste cd is Made to last, gemaakt om te blijven, zoals duurzaam materiaal wordt genoemd. Zo maken we duidelijk dat wij als hoeders van de Belgische punk van plan zijn om nog een tijdje de rots in de branding te blijven.'

Tijdens het verjaardagsfeestje, dat gratis bij te wonen is, staan zowel jonge als oude punkgroepen tegenover elkaar. Jonge punk uit Deinze komt er met London Bullet. die wordt afgewisseld met de oudere knarren van Lunatic Society. Verder staan ook The Go-Hards, Belgian Asociality, Retired Punx, Sunpower en Rock Stovrie in een punkjasje op het podium. Uiteraard trekken The Dirty Scums ook zelf de gitaren open.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio