Met schlagerfestival en braderiemarkt als nieuwigheden

Krottegem zet tien dagen lang wijk op stelten

Krottegem zet tien dagen lang wijk op stelten

De organisatoren hebben de kermis uitgebreid tot een feesttiendaagse.sbr Foto: © SBR

ROESELARE - Vorig jaar kreeg Krottegem voor het eerst in zeventien jaar weer een eigen kermis. Dit jaar is het meteen tien dagen feest.

De wijk gaat dit jaar nog een stapje verder. De Krottegemse kermis wordt meteen uitgebreid tot de Krottegemse Feesten. Een gevuld programma zorgt tien dagen lang op en rond de Onze-Lieve-Vrouwemarkt voor animo in de wijk.

'Het succes van vorig jaar gaf ons het vertrouwen om uit te breiden tot tien dagen. Daarmee sluiten we aan bij de vroegere traditie van de wijk. Het is een volwaardig feest', vertelt Frank Wauters, mede-organisator van de Krottegemse Feesten. Die starten op vrijdag 11mei en duren tot zondag 20mei.

'In dit vernieuwd concept wordt de vijfdaagse kermis een onderdeel van de tiendaagse, waarbij de kermis net als vorig jaar opent op de vooravond van Hemelvaart en duurt tot en met de laatste zondag. Net als vorig jaar hebben de Krottegemse verenigingen massaal positief gereageerd op onze vraag om hun steentje bij te dragen.'

Meer aandacht voor handel

Het gevulde programma brengt ook enkele nieuwe initiatieven, zoals het schlagerfestival op zaterdag 12mei, maar ook de Krottegemse braderiemarkt op zondag 13mei. 'Die dag treden de Krottegemse handelaars naar buiten met standjes op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt', aldus Wauters. 'Krottegem wordt te vaak vergeten door de shoppende bezoekers van de stad. Terwijl de wijk net opvallend veel handelaars telt. En in tegenstelling tot het centrum is de wijk nog vlot bereikbaar voor het verkeer. De kwaliteit en verscheidenheid van de Krottegemse middenstand is in de rest van Roeselare en omgeving misschien minder bekend. Daar willen we verandering in brengen.'

www.krottegemsefeesten.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio