Rock Zottegem brengt strandsfeer naar Bevegemse Vijvers

Iggy Pop naar ziekenhuis na val van podium Rock Zottegem

Iggy Pop maakte zijn optreden af en liet zich daarna verzorgen. photopress.be Foto: © PETER DECONINCK

ZOTTEGEM - Iggy Pop heeft op Rock Zottegem de show gestolen. Dat was vanwege zijn reputatie enigzins verwacht, maar niet zo bloederig. Toen de rocklegende in het publiek dook, werd zijn wenkbrauw opengereten.

Tijdens zijn concert besloot de zanger om te stagediven en stortte hij zich in het publiek. Hij werd netjes opgevangen maar moet toch ergens iets geraakt hebben. Met een bebloed aangezicht zette hij zijn optreden voort. Na de show werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor een tiental hechtingen aan de wenkbrauw.

Rock Zottegem was ook op zaterdag warm. Er hing in de namiddag een strandsfeertje op de wei van de Bevegemse Vijvers. Al heel vroeg was er veel volk. The Opposites deden het licht uit en bakten een broodje bakpao en dat kon een massa jonge mensen bekoren.

Na het optreden van Taylor Hawkins barstte de hel los, buiten. Een hevig onweer trok over Zottegem, het zou de rest van de avond regenen. Ondanks het water ging het even later opnieuw stuiven met Guano Apes. De goede stemming zat er bij de artiesten ook duidelijk in. Sandra Nasic, de zangeres van de Duitse band Guano Apes, kreeg de cameraman zover dat hij zijn werk in ontbloot bovenlijf deed. Intussen hield zij de camera even vast. De tweede Rock Zottegem-dag werd afgesloten met Novastar, PiL die na 17 jaar een wederoptreden maakte en Daan.

De muziekliefhebber heeft weer zijn hartje kunnen ophalen en kijkt uit naar de affiche van volgend jaar. Organisatorisch was er wel wat verandering. Door de renovatie van de Bevegemse Vijvers moest het zenuwcentrum elders ondergebracht worden. Dat had een reorganisatie tot gevolg maar daar heeft de festivalganger helemaal niets van gemerkt. Voor dit festival tekenden Jonas Geirnaert, Panamarenko en Brian Eno een cartoon. Deze hingen op de festivalweide op spandoeken. Er werden ook drankbekers verdeeld met de dezelfde tekeningen op. Rock Zottegem besteedde ook aandacht aan gehoorschade door de verkoop van oordopjes. Het publiek duidelijk van de muziek en de sfeer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio