'Ik heb leren leven met een gebrek van erkenning'

Sven Breugelmans krijgt met het Gouden Stuur de hoogste onderscheiding in de Belgische motorsport

Sven Breugelmans krijgt met het Gouden Stuur de hoogste onderscheiding in de Belgische motorsport

Feestvarken Sven Breugelmans.avt-press/verhoeven
Foto: © avt-press/verhoeven

RIJKEVORSEL - Sven Breugelmans kreeg met het Gouden Stuur de hoogste onderscheiding in de Belgische motorsport. De rijder uit Rijkevorsel werd in 2008 voor de tweede keer wereldkampioen in de MX3, de zwaarste klasse in de motorcross. Eerder wonnen Everts en Smets het Gouden Stuur.

Toch krijgt Breugelmans zelden de erkenning die hij verdient.

'Ik heb daar mee leren leven,' zegt hij. Wél moest hij even schrikken, toen het team van Jacky Martens werd opgedoekt. Enkele maanden geleden zat Breugelmans als wereldkampioen immers plots zonder team.

'Gelukkig kon KTM het niet maken me voortijdig te bedanken,' aldus Breugelmans.

'Ik vond via het Oostenrijkse merk een plaats in het Nederlandse Pater-team. Gesteund door KTM probeer ik volgend seizoen een vervolg te breien aan dit succes. Opnieuw in MX3.'

Breugelmans gaat met Pater in 2009 alle Grote Prijzen MX3 rijden, samen met ploegmaat Patrick Roos en de jonge Kenny Vandueren.

Met het Gouden Stuur werd Breugelmans de belangrijkste laureaat op de jaarlijkse uitreiking van de BMB. Het was vooral een Antwerps getint feest, want met Sepp Vermonden uit Wuustwezel was er ook een nationale kampioen snelheid 1.000cc.

Joël Roelants mocht zelfs twee keer op het podium. De Grobbendonkenaar hielp België de Beker van de Toekomst winnen en was ook tweede in het BK MX2.

Hij werd daar geflankeerd door dorpsgenoot Dennis Verbruggen, Kevin Wouts en Jimmy Huysmans. (avt)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio