Nieuwe kmo-zone Molenheide is klaar

ZONHOVEN - De laatste maanden werd er hard gewerkt aan de nieuwe kmo-zone Molenheide, maar nu is de zone volledig af. Alle percelen zijn ondertussen verkocht en 24bedrijven zullen uiteindelijk een onderkomen vinden in de kmo-zone.

'Uit ledencijfers bleek dat ongeveer dertig procent van onze leden in Zonhoven kmo's (familiale groeibedrijven) zijn', zegt Dominiek Tholen, de voorzitter van Unizo-Zonhoven. 'Daarom zijn we tevreden met de nieuwe zone.'

Meerdere bedrijven zijn al actief in de zone, terwijl andere nog druk in de weer zijn met het bouwen en inrichten van hun nieuwe zaak. De gemeente nam de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) onder de arm voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein en de verkoop van de percelen.

Puntensysteem

Bij de toekenning van de kavels werd rekening gehouden met een puntensysteem dat het mogelijk moest maken om voorrang te verlenen aan zonevreemde bedrijven van de eigen gemeente. Ook de werkgelegenheid was een belangrijk criterium. Voor de ondernemingen waarvoor nog geen oplossing kon worden gevonden, gaat de gemeente de tweede fase van het bijzonder plan van aanleg (BPA) 'zonevreemde bedrijven' opstarten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio