'Ik verdien fles champagne'

tennis Ine Nowé gooit het over een andere boeg en stort zich op haar studies

tennis Ine Nowé gooit het over een andere boeg en stort zich op haar studies

Ine Nowé houdt haar internationale carrière voor bekeken. 'Ik geloofde te weinig in mezelf en voelde me altijd zo nietig in vergelijking met die grote tegenstanders.'Maarten Straetemans

BORNEM - Nee. Het internationale circuit was niet wat Ine Nowé er van had verwacht. 'Ondertussen heb ik mijn middelbaar diploma via de middenjury gehaald. In september begin ik in principe aan studies communicatiewetenschappen', vertelt Ine Nowé.

Vorig jaar waagde ze haar kans in de ITF-tornooien. De grote doorbraak, laat staan een WTA-ranking, kwam er niet.

'Ik geloofde te weinig in mezelf en voelde me altijd zo nietig in vergelijking met die grote tegenstanders. Misschien dat ik nog wel enkele 10.000 dollartornooien in België speel. Verder reiken mijn ambities niet', zegt Ine Nowé (19) resoluut.

Tennis voor het plezier dus.

'Ik amuseer me beter nu. Het afgelopen weekend werden we met TC Bornem kampioen in de gewestelijke interclub van Antwerpen. In de finale haalden we het van Beerschot. Bornem heeft een jonge ploeg - met onder meer Yentl De Graeve en Myriam Augustinus - en het is niet ver van mijn deur. Ik woon in Londerzeel. Dat ik toffe ploegmaats heb, was een reden te meer om voor de ploeg van Bornem te opteren', lacht Nowé.

Zaterdag moest Ine Nowé (B-15/4), in een drukke week met veel wedstrijden, ook nog het terrein op voor haar halve finale (ED1) in het Nieuwsblad Criterium van Sterrebeek (TC Het Zeen). Ze verloor in twee sets (0-6 en 3-6) van Nicky Van Dyck.

'Tegen Nicky gaat het altijd enkele stappen sneller. Ik vond pas in de tweede set mijn draai. Te laat om haar te verontrusten. Ik lig er niet wakker van. Evenmin van een A-klassement. Al is het leuk om dat later tegen je kinderen te kunnen vertellen', grijnst ze.

'Vrijdag vertrek ik op vakantie naar Spanje. Nee. Tennissen staat daar niet op het programma. Zodra ik terug ben in België, zien we wel. Ik wil nog een aantal ED1-tornooien spelen. Maar ik weet nog niet welke. Vroeger was ik erg gefocust op tennissen. Nu wil ik vooral plezier maken', vergelijkt ze.

Tot voor kort trainde Ine Nowé bij Steve Cornelissen op TC De Bempdekens (Retie).

'Ik had het naar mijn zin. Maar de afstand begon door te wegen. Ik heb in Retie zelf nog wat les gegeven. Eén van mijn leerlingen was Wim Bosch. Schrijf zijn naam maar in de krant. Dan verdien ik een fles champagne', proest Ine Nowé het uit.

'Ook op Brandt TC gaf ik les. Wie weet kan ik ook enkele stages in Bornem verzorgen. Ik sla regelmatig een balletje met enkele sparringpartners. De meisjes van Bornem of Julie Bigot. Maar vanaf september stort ik me op mijn universitaire studies en verzeilt het tennis naar het achterplan', maakt Ine Nowé haar toekomstplannen bekend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio