Nieuw restaurant Le Petit Delice blijft extra laat open

Nachtrestaurant als alternatief voor frituur

Nachtrestaurant als alternatief voor frituur

Michael Vangelder kan eindelijk zijn droom waarmaken, een eigen restaurant openen.dji Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Michael Vangelder heeft met Le Petit Delice zijn droom waargemaakt: een eigen restaurant in het centrum van Oostende. Opvallend: de keuken blijft 's avonds open tot in de late uurtjes als gezellig alternatief voor de plaatselijke frituur of pittabar.

De stad is een nieuw restaurant rijker. Le Petit Delice bevindt zich in de Hertstraat, een zijstraat van de Langestraat en de Adolf Buylstraat, waar vroeger restaurant O.10 was. Michael Vangelder (25) had het pand al een tijdje op het oog en verzamelde enkele jonge krachten rondom zich om zijn droom waar te maken.

Nachtrestaurant

De jonge uitbater wil van Le Petit Delice een nachtrestaurant maken. 'Uiteraard zijn we over de middag open voor de lunch, maar we willen inspanningen leveren om 's avonds tot in de late uurtjes open te blijven. Momenteel is de keuken in het weekend open tot middernacht, in de zomer zal dat wellicht tot 2uur zijn. Het is de bedoeling dat de mensen ook 's avonds laat nog iets lekker en gezond kunnen eten en niet altijd naar de frituur of de pittabar moeten. We mikken hiermee ook op horecapersoneel en andere mensen die late shifts draaien', zegt Vangelder.

Traditioneel en speciaal

'We zijn een jong team en dat zie je aan het restaurant. Ik ben oorspronkelijk van Brussel, maar woon intussen al negen jaar in Oostende. Al sinds mijn zestiende werk ik in de horeca en het was mijn droom om ooit een eigen zaak op te starten. De stiel leerde ik vooral in restaurant Bottarga op de Albert I-promenade waar ik ooit begon als barman en kon doorgroeien tot zaalverantwoordelijke', vertelt Vangelder.

Het restaurant staat voor een eerlijke Franse en Belgische keuken met suggesties en een lunchmenu aan 13,5euro. 'We zijn traditioneel en tegelijkertijd speciaal. In de keuken staat onze jonge chef Alexander, die voordien de uitbater was van restaurant O.10 in dit pand en ook nog in de Windaue's werkte. Hij won destijds een prijs in zijn laatste jaar aan de hotelschool en past perfect in onze jonge filosofie. We willen ook samenwerken met jonge zelfstandigen zoals de gasten van de Krush Club om elkaar sterker te maken'.

De inrichting van Le Petit Delice is het werk van Bravosix van Oostendenaar Nicolas Delahaye (30). Het restaurant werd in bruine en witte tinten gestoken, met aangepaste verlichting en straks ook foto's om het geheel af te maken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio