Opel-vakbondsman roept op tot nationale actiedag

ANTWERPEN - Rudi Kennes, vakbondsafgevaardigde bij Opel Antwerpen en ook zesde op de Antwerpse SP.A-lijst, riep gisteren op tot een nationale actiedag. Niet alleen bij zijn bedrijf, maar in alle ondernemingen waar banen op de tocht staan. 'Vooral bij de KMO's, die hetzelfde meemaken als wij maar nooit in de media komen', zei Kennes.

In de Antwerpse 1 mei-stoet werd de grote delegatie van Opel, die vooraan liep, opvallend geflankeerd door een kleine groep van Antwerp Shiprepair. 'Vergeet ons niet', stond op hun spandoek.

De stakende Opelarbeiders oogstten applaus bij de zowat drieduizend socialistische vakbondsmensen, partijleden en ziekenfondsvertegenwoordigers, maar ook en vooral bij de vele duizenden toeschouwers van de zowat één uur durende stoet.

De Europese onderhandelingen bij Opel voor donderdag zijn opgeschort omdat de directie weigert te praten met stakers. De vakbonden houden vast aan hun Europese actiedag. In Antwerpen is de staking verlengd tot volgende dinsdag.

Ondertussen ontving het stadsbestuur een delegatie van de Opelvakbonden, en opvallend niét de directie. 'Het schepencollege zit op dezelfde lijn als wij', zegden de actievoerders na het gesprek. (krg)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees