Peter Goossens zoekt beste hobbykok van Vlaanderen

Topkok Peter Goossens gaat voor VTM op zoek naar de beste amateurkok van Vlaanderen. De sterrenchef van het Hof van Cleve laat zich bijstaan door zijn goede vriend Sergio Herman, de topchef van restaurant Oud Sluis. Het programma heet voorlopig Goossens en Herman.

Kandidaten moeten achttien jaar zijn en in België wonen, mogen nooit voltijds als chefkok gewerkt hebben en mogen hun boterham niet verdienen 'met het bereiden of koken van vers voedsel in een professionele omgeving'. Inschrijven kan via de website van VTM.

Goossens kan niet precies zeggen hoe hoog de lat ligt. 'De winnaar kan iemand zijn die de beste stoverij ooit maakt of een specialist in moleculair koken. Belangrijk is dat het lékker is.'

Voor Sergio Herman is de rolverdeling alvast duidelijk: 'Peter krijgt een grotere rol dan ik. Hij is bij jullie het bekendst. Ik vind het een leuk programma: in België wordt veel meer thuis gekookt.'

Na het succes van de tweede reeks van Mijn Restaurant is het logisch dat VTM de rol van Peter Goossens uitspeelt in een nieuw programma. Goossens is ook opgelucht dat Ann en Tom van restaurant Bigarreaux de uitslag van Mijn Restaurant niet langer betwisten. 'Ik vond het niet kunnen wat ze deden: ze waren slechte verliezers. Dat soort negativisme leidt tot niets.' (TDL)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.