Fonds Waldo Van Raemdonck opgericht ter nagedachtenis

Tweeduizend mensen nemen afscheid van Waldo

JABBEKE - In de sporthal van Jabbeke hebben zo'n tweeduizend mensen zaterdagnamiddag afscheid genomen van de 19-jarige student Waldo Van Raemdonck uit Stalhille, die enkele dagen spoorloos was en uiteindelijk levenloos gevonden werd in Oostenrijk.

De ouders van Waldo Van Raemdonck hebben zaterdag een afscheidsmoment georganiseerd in de sporthal van Jabbeke. Daar lieten ze hun zoon zien zoals iedereen hem zal blijven herinneren: als een positieve en levenslustige jongen.

Katrien Simoens kan nog altijd niet geloven wat er gebeurd is met de student. ‘ De moeder van Waldo, Viviane, zorgde als dagmoeder voor mijn kinderen. Waldo zelf ken ik sinds zijn twaalf jaar. De jongste jaren kwam hij regelmatig babysitten bij mijn kinderen van vier, acht en tien jaar oud. Ze blijven maar vragen naar Waldo, omdat ze zoveel positieve herinneringen hadden aan deze jongeman. ‘Wie zal ons nu door de lucht gooien', vroeg een van mijn kinderen. Ik kan het nog altijd niet geloven dat Waldo zelfmoord heeft gepleegd. Hij was een bijzonder levenslustige en positieve jongen. Hij zat nog boordevol plannen. Ik wou dan ook helpen bij de organisatie van dit afscheidsmoment, vertelt Katrien Simoens.

Tijdens het afscheidsmoment werd Waldo geschetst door zijn moeder, een juf van de lagere school, de directeur van de secundaire school en een professor en vrienden van de KULAK, terwijl zijn vriendin Franches instond voor de muzikale nummers. Zijn moeder Viviane wees erop dat Waldo al van kleins af een vechtertje was die er 200procent voor ging tijdens zijn studies. Hij had een hechte band met zijn broers en ontbrak nooit op de jaarlijkse herdenking van zijn overleden zusje.

Juf Mieke van de lagere school 'tBoompje riep alle aanwezigen op om op het hartje dat ze kregen bij de ingang van de zaal een boodschap te noteren en het dan op een van de witte wanden te kleven. ‘Ik merkte toen al dat hij een leider was bij het maken van groepswerkjes. Hij nam het ook voor de kleinsten en hielp ze vaak om hun jas te sluiten.'

Professor Sagaert van de KULAK, die een bus vanuit Kortrijk had ingelegd naar Jabbeke, wees erop dat er een fonds voor Waldo zal worden opgericht dat hem blijvend zal doen herinneren. De opbrengst van het komende kerstbal gaat alvast naar dat fonds.

De ouders van Waldo zullen mogen beslissen naar wie het geld mag gaan.

Namens de ouders bracht de prof ook hulde aan Alain Remue van de Cel Vermiste Personen en aan Jean-Marie Cool van het Kortrijkse parket.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio