Wat: 78 hectaren bedrijvenzone Locatie: Blankenbergse Steenweg Datum: vanaf 2013

3. Groot industriepark aan Blankenbergse Steenweg

BRUGGE - De weides tussen de Blankenbergse Steenweg en de Expresweg N31, recht tegenover industriezone Blauwe Toren, worden vanaf 2013 omgebouwd tot een groot industrieterrein. De geplande bedrijvenzone ‘Jabbeke West' wordt geschrapt.

‘De zone aan de Blankenbergse Steenweg is van groot belang voor Brugge', zegt Mercedes Van Volcem. ‘Op een gebied van 78 hectaren kunnen er zich vanaf 2013 bedrijven vestigen. Onze stad heeft grote nood aan die extra bedrijventerreinen.'

Er zal in fases worden gebouwd: eerst wordt het meest noordelijke deel (het dichtst tegen Zuienkerke) aangesneden, daarna wordt er verder zuidwaarts gebouwd.

‘Brugge krijgt er ook nog een tweede industriezone bij, de Spie', zegt Van Volcem. ‘Dat ligt langs de N31, ten noordoosten van de Blauwe Toren. Het is 42 hectare groot, 26 hectare ervan kunnen gebruikt worden om bedrijven te huisvesten. Deze zone kan in principe meteen worden ontwikkeld, maar we moeten wachten tot de nieuwe snelweg A11 is aangelegd tussen de Blauwe Toren in Brugge en de N49 in Knokke, omdat het gebied langs die weg ontsloten zal worden. De ontwikkeling van De Spie zal dus iets voor 2013 of 2014 zijn.'

De bedrijvenzone ‘Jabbeke West', op een stuk grond langs de E40, is geschrapt in de uiteindelijke plannen. Het gemeentebestuur van Jabbeke had daar zelf om gevraagd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio