Vakantiewerking Babbeloe breidt uit wegens succes

ROESELARE - Vakantiewerking Babbeloe, voor kinderen met een beperking, moet wegens succes uitbreiden. Deze zomer kunnen er dertig kinderen terecht.

Vakantiewerking Babbeloe verzorgt opvang voor kinderen met een beperking in de vakantieperiode. Het project barst echter uit zijn voegen. Wegens groot succes wordt de werking dit jaar uitgebreid tot meer dan dertig kinderen per week.

‘Om de geborgenheid te blijven garanderen voorzien we een begeleider per drie kinderen en wordt er gespeeld in kleine groepen van maximum tien kinderen', zegt Ben Schatteman van VOC De Opstap, dat de vakantiewerking organiseert.

‘Voor kinderen met een beperking is het niet altijd gemakkelijk om mee te spelen in een gewone speelpleinwerking. De klassieke speelruimte en begeleiding verhinderen soms dat kinderen er zich ten volle kunnen uitleven. Die kinderen die wegens een beperking wat meer ondersteuning nodig hebben, voelen zich soms beter in hun vel bij een kleine vakantiewerking. Ze kunnen er spelen op hun eigen tempo in een geborgen omgeving en met een vaste begeleidingsploeg. Babbeloe biedt daarom een aangenaam en plezant zomerprogramma met wekelijks een uitstap, extra aandacht en individuele ondersteuning voor wie dat vraagt.'

Babbeloe is een intergemeentelijke samenwerking en vindt plaats op twee verschillende locaties: Tielt en Roeselare. Ook Izegem is partner in het project.

Info: vrijetijdswinkel@vocopstap.be of 051-20.65.59

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio