Stadsbestuur wil liever mix van dag- en avondzaken op plein

Pizza Hut Oude Markt maakt plaats voor café

Pizza Hut Oude Markt maakt plaats voor café

Foto: © Cemil Belek

LEUVEN - De Langste Toog ter wereld mag binnenkort wat meters bij de lengte tellen. Binnenkort komt er een café op de plek waar tot voor kort de Pizza Hut was.

Afgelopen zomer werd bekend dat Pizza Hut, op de hoek van de Oude Markt en de Zeelstraat in Leuven, zou sluiten. De pizzaketen wou zich liever in de buurt van een supermarkt vestigen, klonk het. Nu is ook bekend wat er in de plaats zal komen.

Cafébaas Michael Eneman (31) uit Leuven, die zaakvoerder is van café Alegria en mee aan de wieg stond van Louvain Louvain, is van plan om de Oude Markt een café rijker te maken.

'Mijn vennoot en ik zijn nog aan het bekijken welk soort café we ervan zullen maken. Een café met een indeling zoals die van de Alegria met op het gelijkvloers het café en op de eerste verdieping een zaaltje voor privéfeestjes, is een mogelijkheid. Ik ben amper in het pand geweest dus het zijn echt nog vage plannen', zegt hij. Eneman wil in januari starten met de werken. Drie à vier maanden later zou de nieuwe zaak de deuren moeten openen.

Andere dynamiek

Met een nieuw café op de Oude Markt wordt de Langste Toog nog iets langer. Het stadsbestuur liet eerder al weten dat het plein beter af zou zijn met een mix van dag- en avondzaken. 'Noem het eerder een bekommernis. Vooral tijdens de wintermaanden zonder de terrassen is er duidelijk een verschil merkbaar tussen overdag en 's avonds. De Langste Toog moet natuurlijk zijn naam waardig blijven. Anderzijds had een ander type handelszaak, een dagbladhandel bijvoorbeeld, voor een andere dynamiek kunnen zorgen', zegt schepen van Handel, Els Van Hoof (CD&V).

Wat de vzw Oude Markt betreft is het vooral een goede zaak dat men blijft investeren in de Oude Markt. 'Een ideale mix moeten we altijd voor ogen houden, maar dan over heel de buurt. Wat dat betreft hebben we diversiteit met onze cafés, de Parijsstraat die overloopt in de Mechelsestraat als een van de meest charmante straten in de stad en de winkels. Bijkomende diensten in dit gedeelte van de stad: dat zou pas echt voor een mix kunnen zorgen', zegt secretaris Evert Thys.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio