Kustverhaal

'Lekker tafelen in gezellig decor'

'Lekker tafelen in gezellig decor'

Zaakvoerder Luc Deklerck vond inspiratie in de Parijse eethuizen: 'Zomer is druk maar ontspannen.' dji Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Een stukje Parijs in Oostende, met een verfijnde Belgische, Franse en gastronomische keuken: Bistro Mathilda is al vijftien jaar trouw aan haar concept. 'De zomer is niet per se drukker, wel anders', zegt zaakvoerder Luc Deklerck. Dominique Jauquet

Bistro Mathilda is al 15 jaar een begrip in Oostende. Het gezellige decor, de lekkere keuken en de ideale locatie vlakbij het Kursaal en het gezicht uiteraard op de Dikke Mathille, het beeld van Georges Grard, zijn troeven die na al die jaren nog steeds aanslaan bij het publiek.

Een interview met zaakvoerders Luc en Gerda Deklerck maakt dat des te meer duidelijk, want de telefoon staat roodgloeiend. Wie iets wil eten in Bistro Mathilda reserveert best, want de 35 plaatsen zijn vlug ingenomen. Vaste klanten maken zelfs graag gebruik van de acht plaatsen aan de toog om iets te eten. Een succesverhaal waar de familie Deklerck vijftien jaar geleden niet eens aan dacht toen het pand op de hoek van Leopold II-laan en Karel Janssenslaan werd aangekocht.

Steak tartaar

'We vonden het een interessante commerciële ligging, maar waren er nog niet uit of we het zouden verhuren of er zelf iets zouden in beginnen. De familie werkte toen in restaurant Ocean op de zeedijk, en uiteindelijk beslisten we om op deze locatie een tweede zaak te starten', vertelt Luc.

Voor het interieur lieten Luc en Gerda zich inspireren door een brasserie in de Franse hoofdstad Parijs. De keuken staat garant voor Belgische, Franse en gastronomische gerechten, met als blikvanger de steak tartaar, die door Luc of Gerda aan tafel bereid wordt op een oud, zilveren plateau.

Het harde werken werd de afgelopen jaren meermaals beloond, maar dit jaar kreeg het restaurant de kroon op het werk: een quotering van 14 op 20 in de culinaire gids Gault Milliau. 'Een prachtig resultaat voor het hele team', zegt Luc. 'Aanvankelijk was het restaurant begonnen als een echte bistro, maar geleidelijk aan zijn we de keuken gaan verfijnen.'

In de zomer is het vaak over de koppen lopen in Oostende. Bistro Mathilda plukt daar de vruchten mee van. 'Evenementen als Cirque du Soleil of in het Kursaal brengen altijd volk met zich mee. In de zomermaanden is het drukker maar anders werken. De mensen hebben meer tijd en zijn ontspannen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio