Van brasserie 't Veer naar bistro MaReine

Van brasserie 't Veer naar bistro MaReine

Glenn, Ruth en hun kinderen Florian en Kato.jdv Foto: © John De Vlieger

DEINZE - Twaalf jaar lang zorgden Glenn Roets (40) en Ruth Lommatzsch (41) voor culinaire hoogstandjes in Brasserie 't Veer langs de Leie. Vanaf nu slaan ze een nieuwe levensweg in en verwennen de klanten in hun nieuw restaurant MaReine in de Kapellestraat 18.

Het nieuwe restaurant ademt een vleugje nostalgie. Het verwijst immers naar de beide oma's van Glenn en zijn echtgenote Ruth. 'Zij bereidden dagelijks lekker eten voor het gezin', zeggen de zaakvoerders, die beiden afkomstig zijn uit Gent. 'We kregen het met de paplepel ingelepeld dat we goed moesten eten zodat we 'kloek' stonden.

Kwaliteit voorop

Twee generaties later proberen we die eerlijke en traditionele keuken met kwaliteitsproducten aan te bieden in onze eigen zaak.' 'Ik deed ervaring als kok op in 't Boerenhof in Oostakker', zegt Glenn. 'Daarna ben ik nog chef geweest in de Yanko op de Henleykaai in Gent. Daar heb ik Ruth leren kennen en op die manier zijn we 12 jaar geleden gestart als zaakvoeders van 't Veer. We huurden de horecazaak van een dame uit Sint-Martens-Latem. Een dozijn jaar hebben we daar het beste van onszelf gegeven, dag in dag uit. Het terras dat uitgaf op de Leie was vooral aantrekkelijk in de zomer. Drie jaar geleden, toen we reeds papa en mama waren van twee kinderen Florian (9) en Kato (7), zijn we rond tafel gaan zitten. We hebben ons toen afgevraagd of we het drukke horecaleven wilden verderzetten of een iets gezelliger familiaal restaurantje uitbouwen. We kozen voor de laatste optie. Indien we in 't Veer wilden verder doen moesten we overigens zwaar investeren en renoveren. Dat was ook het geval voor het aanwerven van personeel. Het onderhoud was eveneens niet gering. Er komt wel een brugje over de toeristische Leie naast dat restaurant maar dan nog. We hebben toen een woning gekocht langs de gewestweg Gent-Kortrijk. Daar bevindt zich nu ons nieuw restaurant. Er is een 35-tal plaatsen en iedereen kan gezellig en discreet tafelen.'

Familiaal

Het interieur oogt alvast mooi en de ovale fotokaders met portretten van de grootmoeders wekken herinneringen op. En de Leie blijft dichtbij. Wie graag de boten ziet voorbij varen kan dat in de achterste ruimte van de bistro die uitgeeft op een terrasje, gelegen langs de Achterstraat. 'We houden het wel familiaal en runnen de zaak nu met ons tweetjes en een goede hulp', zeggen Glenn en Ruth. 'Omdat we voor ons gezin kozen zijn we wel niet meer open op zondag en maandag. Dagschotels (10,50 euro) zijn er wel en op de kaart staat een gastronomisch menuutje (33 euro). De kaart is niet al te uitgebreid maar wie een dagvers gerecht uit 't verleden wil zoals konijn komt volop aan zijn trekken. Zakenlui zijn eveneens welkom. Het restaurant is uitgerust met een open keuken. Zo hou ik contact met mijn klanten. Dat was niet het geval in 't Veer.'

Telefoon 09-380.04.60 Websitewww.mareine.be E-mail info@mareine.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio