Uitbater Zwitsers restaurant richt ‘De vrienden van Cancellara' op

‘Ik wil Cancellara naar Oostende krijgen'

Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Alain Vanhuysse van het Zwitsers restaurant Bündnerstübli Davos hoopt Fabian Cancellara naar Oostende te halen. De uitbater richt daarvoor ‘de vrienden van Cancellara op'. ‘Met drieduizend leden bestaat de kans dat hij toehapt', zegt Alain.

‘Ik heb de eer gehad om Fabian Cancellara te ontmoeten. Een toffe gast. Ik hoop hem op een dag in mijn restaurant te mogen ontvagen', zegt Alain Vanhuysse. Cancellara mag dan wel ‘slechts' derde in de Ronde van Vlaanderen en tweede in Parijs-Roubaix geworden zijn, de Zwitserse wielrenner kan nog steeds op heel wat Belgische fans rekenen, zoals Alain. ‘Hij heeft toch de E3-prijs Harelbeke gewonnen hé', zegt hij.

Alain is gefascineerd door alles wat met Zwitserland te maken heeft. Hij heeft zelf twaalf jaar in het Zwitserse Davos gewoond en realiseerde zes maanden geleden zijn droom: een restaurant openen, in de Nieuwstraat 8 in Oostende.

Alles Zwitsers

Bündnerstübli betekent ‘eethuis' in Zwitserland en Davos verwijst naar het gelijknamige skidorpje in de Zwitserse bergen. De naam doet het al vermoeden: het restaurant staat voor Zwitserse producten.

‘De specialiteiten van het huis zijn kaasfondue, raclette en chocoladefondue. We hebben ook een uitgebreid assortiment aan Zwitserse wijnen. Verder hebben we vlees- en visgerechten op de kaart staan, met de klemtoon telkens op typische Zwitserse producten en ingrediënten, en serveren we een dagschotel. Het restaurant biedt plaats aan 26 eters. Ook honden zijn toegelaten', vertelt Alain.‘Zwitserland is mijn tweede thuis. Ik heb er gewoond en ben er altijd op reis geweest. Klanten kunnen hier ook informatie krijgen voor reistips in het wintersportoord en zomerwandelgebied Graubünden'.

Het interieur van Bündnerstübli Davos straalt eveneens Zwitserland uit. Vlaggen, oude skilatten en sleeën tot -uiteraard- een foto van wielrenner Fabian Cancellara. Het is een stille droom van de restaurantuitbater om de wielerkampioen naar zijn zaak te halen. Alain richt daarom nu ‘de vrienden van Cancellara' op.

‘Het is de bedoeling om alle fans van de wielrenner samen te brengen. Als we drieduizend vrienden kunnen warm maken om lid te worden, dan doe ik een poging om Cancellara naar Oostende te krijgen. Ik ken enkele mensen van de entourage van Cancellara en hoop zo mijn doel te bereiken', besluit Alain.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio