Geen bouwvergunning voor zendmast Belgacom

BOORTMEERBEEK - De Raad van State vernietigde de stedenbouwkundige vergunning die Belgacom Mobile kreeg van het Vlaams Gewest.

Het ziet ernaar uit dat de zendmast van Belgacom Mobile aan de Vaartdijk in Schiplaken niet zal worden geregulariseerd. De Raad van State vernietigde op verzoek van de gemeente Boortmeerbeek de stedenbouwkundige vergunning die door het Vlaams Gewest was verleend. Ook bij de buurtbewoners rees er protest.

‘We zijn opgelucht', zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Steven Michiels (Open VLD). ‘Ook het schepencollege was gekant tegen de inplanting van een zendmast op die locatie, aangezien er een heleboel huizen in de buurt staan. Het was dan ook logisch dat we het protest van de buurtbewoners steunden door naar de Raad van State te trekken.'

Aangezien de mast er nu staat zonder vergunning, wil het college hem weg. ‘We hebben aan de bevoegde ambtenaar de opdracht gegeven een proces-verbaal op te stellen. We stelden tevens een herstelvordering op zodat de mast ook effectief kan worden verwijderd', zegt hij.

Toch beseft Michiels dat dit nog niet het einde van het dossier is: ‘Belgacom zal ongetwijfeld een nieuwe bouwaanvraag indienen om de toestand te regulariseren. We zullen ons daartegen blijven verzetten.' Een andere voorgestelde locatie aan de bib in Schiplaken bleek voor Belgacom geen optie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio