Lekkerste broodje is vegetarisch

Lekkerste broodje is vegetarisch

Foto: *

Join the Club-sandwich. Zo heet het broodje dat gisteren door een vakjury op de Horecabeurs tot het lekkerste van het hele land werd uitgekozen.

Het lekkerste broodje in de categorie bistro (geserveerd op een bord) is een creatie van Paul Florizoone van het Gentse veggie-resto Greenway Foods dat sinds enkele jaren de vegetarische wereldkeuken hip en trendy maakt.

Nu de consument steeds vaker een rijk belegd broodje als vervanging voor de dagschotel kiest en daarbij meer en meer aandacht heeft voor nieuwe en gezonde ingrediënten, is de Join the Club-sandwich een logische winnaar.

Voor wie het prijswinnende broodje zelf wil maken deze waarschuwing: er steken niet minder dan zestien ingrediënten in.

Bestrijk een avocado met wat mayonaise en kruid met citroenpeper en zout. Snij een tomaat en meng met fijngesneden verse kruiden. Doe hierbij 1 eetlepel honing met balsamico en 1 eetlepel olijfolie. Beetje peper en zout mengen. Vijzel wat korianderzaad en sechuanpeper fijn. Bestrooi haloumi kaas met kruiden en grill in de pan. Bak wat tempeh bacon krokant in de vetstof. Toast de sneetjes brood.

Maak de sandwich in drie lagen. Broodje1: boter, fijngesneden sla, haloumikaas, avocado. Broodje 2: boter, sla, tomaten, gebakken tempeh bacon, avocado. Broodje 3.

Er was ook nog een prijswinnaar in de categorie uit de hand gegeten snack. Daar won Nathalie Van Dyck van De Loberge in Wijnegem met haar Chevre Exotique. Bestrijk een niet afgebakken broodje met mangochutney. Beleg met dunne plakjes geitenklaas en pastrami. Afwerken met pijnboompitten en paprika. Broodje sluiten grillen in paninigrill. Afwerken met rucola. Smakelijk! (gn)Corrigeer