Restaurantboot is er dagje vroeger dan gepland

Restaurantboot is er dagje vroeger dan gepland

Een schipper bracht de boot van Gent naar Deinze.jdv Foto: © John De Vlieger

DEINZE - Een salonboot van de rederij Benelux meerde zondagnamiddag een dagje vroeger dan gepland aan de oevers van de Leie ter hoogte van het Museum van Deinze en de Leiestreek.

De boot zal op 13 februari de deuren openen voor het publiek. In de komende dagen wordt het schip omgevormd tot restaurantboot.

Het blijft liggen tot de renovatie en heraanleg van de Deinse Markt een feit is.

De zaak wordt gerund door Kimberley Blancke (30), die het restaurant De Schipperin op de Markt runt. Met haar initiatief omzeilt de uitbaatster ruim een jaar lang de problemen die zullen gepaard gaan met de heraanleg van de Markt. Haar idee wordt door de meeste Deinzenaren als een creatieve oplossing ervaren voor de problemen die handelaars tijdens belangrijke werkzaamheden kennen.

Met Valentijn worden de eerste menu's opgediend.

Werklieden en de man van Kimberley gaan vanaf vandaag aan de slag om de boot klaar te stomen. Zo dienen onder meer nog de citernen voor het toilet en dergelijke meer aangebracht te worden. Kimberley wil de boot gebruiken zolang de zaak op de Markt gesloten blijft. Bij goed weer is nu al veel volk gegarandeerd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio