Wielrennen BK omnium

Pistecoach verwacht BK van hoog niveau

Pistecoach verwacht BK van hoog niveau

Otto Vergaerde podiumkandidaat bij de junioren.mvh Foto: © mvh

GENT - Zaterdag en zondag wordt er in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx geknokt voor de Belgische omniumtitels in de verschillende reeksen.

Bij de junioren heeft Oost-Vlaanderen met Otto Vergaerde, Aimé De Gendt en Saimen De Laeter, die vorige week in Apeldoorn reden, kandidaten voor het podium. Kevin Rasschaert, Jochem Roegiers, Tiesj Benoot, James Baeyens en Lindsay De Vylder zijn gevaarlijke outsiders.

'Ik verwacht bij de junioren een BK van zeer hoog niveau. Jonas Rickaert en Vlaams omniumkampioen Niels Vanderaerden toppen het deelnemersveld, maar ik verwacht felle oppositie. Veel renners zijn aan elkaar gewaagd. Hopelijk zorgt de altijd grillige afvalling nu niet voor ongenoegen en blijven we van valpartijen gespaard.'

'In Apeldoorn kregen we de kans om met veel renners te proeven van het internationaal contact. Ik hield er een goed gevoel aan over', zegt pistecoach Stephane Wernimont.

Bij de nieuwelingen geeft Vlaams omniumkampioen Robbe Ghys verstek. Simon Claeys kruipt meteen in de huid van topfavoriet. Bryan Boussaer, Louie Van Rijsselberghe, Aidan Neirynck, Thomas De Groote, Maxim Bollé en Maarten Stevens moeten nu de knappe resultaten van de voorbije weken bevestigen.

Meervoudig kampioene Jolien D'Hoore is topfavoriete in de open categorie voor vrouwen. Kelly Druyts, Jessie Daams, Else Belmans en Maaike Polspoel kunnen het de jongedame uit Schelderode moeilijk maken.

Bij de meisjes junioren maakt Kaat Van Der Meulen haar opwachting. Lotte Kopecky en Dana Lodewyks zijn podiumklanten.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.