Verhuizing gepland voor 2017

Aannemers gekend voor bouw fusiekliniek AZ Alma

Aannemers gekend voor bouw fusiekliniek AZ Alma

Zo moet de nieuwe fusiekliniek aan de Eeklose Ringlaan er gaan uitzien.mye Foto: © Erwin Mynsberghe

EEKLO - Na bijna acht jaar van voorbereidingswerk, kan Algemeen Ziekenhuis Alma in maart starten met de bouw van de nieuwe fusiekliniek aan de Eeklose Ringlaan. Gisteren maakte het de aannemer bekend die het nieuwe hospitaal mag bouwen.

De nieuwe fusiekliniek zal Ringlaan 15 als adres krijgen. Zowel AZ Alma campus Eeklo als campus Sijsele verhuizen volledig naar de nieuwe gebouwen als de bouwwerken afgelopen zijn.

Gisteren maakte de directie bekend met welke twee aannemers ze in zee zal gaan voor wat het grootste bouwproject ooit in het Meetjesland zal worden. 'Aannemingsmaatschappij CFE uit Brussel mag het nieuwbouwziekenhuis van AZ Alma bouwen en de firma De Jonghe uit Eeklo mag de omheining rond het domein plaatsen', zegt Henk Vincent, directeur facilitaire diensten en masterplan AZ Alma. 'Beide bedrijven ontvingen gisteren deze toezegging met een aangetekende brief vanwege de raad van bestuur. De eerste twee loten van het bouwdossier zijn nu dus toegewezen en daar zit meteen ook het grootste lot bij, dat van de gesloten ruwbouw en omgevingswerken. Voor beide loten werd een Europese aanbesteding uitgeschreven en daarvoor was heel wat belangstelling. Alle offertes werden grondig bestudeerd en dat resulteerde in de twee toewijzingen.'

220 miljoen euro

De bouw van de fusiekliniek gaat gepaard met een totale investering van ruim 220 miljoen euro, waarvan een kwart door AZ Alma zelf wordt gefinancierd. Het zeven bouwlagen tellende ziekenhuis komt op een terrein van tien hectare en zal plaats bieden aan 513 patiënten. Er zullen meer dan 110 artsen, 1.200 medewerkers en 125 vrijwilligers aan de slag gaan. De firma CFE start in maart met de bouwwerken en krijgt hiervoor een bedrag van 53.428.332 euro. 'Deze werken moeten voltooid zijn binnen de 970 kalenderdagen. Het gaat om de ruwbouw van het ziekenhuis en de aanleg van wegenis op het domein', legt Vincent uit.

AZ Alma is blij dat, na bijna acht jaar voorbereidingswerk, de bouwwerken eindelijk van start kunnen gaan. 'De inhuizing is voorzien voor 2017', zegt algemeen directeur Rudy Maertens. 'Intussen krijgen de patiënten op beide huidige campussen in Eeklo en Sijsele verder de beste zorgen. Hiervoor zijn de komende jaren trouwens nog enkele investeringen gepland.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio